Kuştan İlham Alıp Hayalindeki Evi Yaptı

Kuştan İlham Alıp Hayalindeki Evi Yaptı

Niğde'de avcılık yaparken dokumacı kuşunun yuvasından etkilenen emekli öğretmen Mustafa Hızır, 40 yıldır kendi evini inşa ediyor. Hızır, tek başına inşa ettiği evindeki mobilyalardan avizelere kadar tüm eşyaları kendisi yaptı.Bor ilçesinde...

Niğde'de avcılık yaparken dokumacı kuşunun yuvasından etkilenen emekli öğretmen Mustafa Hızır, 40 yıldır kendi evini inşa ediyor. Hızır, tek başına inşa ettiği evindeki mobilyalardan avizelere kadar tüm eşyaları kendisi yaptı.

Bor ilçesinde yaşayan emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Hızır (71), gençlik yıllarından beri el sanatlarına ilgi duyduğunu, bu yeteneğini farklı alanlarda değerlendirmek için kendine özgü bir ev inşa ettiğini belirtti. Bir kuş yuvasından ilham alarak buna karar verdiğini ifade eden Hızır, evinin hikayesini şöyle anlattı:

“Yaklaşık 40 yıl önce öğretmenlik yapmaya devam ederken arkadaşlarla ava gitmiştim. Bir gün dokumacı kuşunun yuvası dikkatimi çekti. Diğer kuşların yuvası gelişigüzel yapılmışken, bu kuşların yuvaları çok özenle yapılmış birer mimari harikalarıydı. O anda, bu kuşların yuvaları gibi özel bir ev yapıp orada yaşamak aklıma geldi. Bu dokumacı erkek kuşu, dişi kuş için özenle ev yaparken biz insanlar neden yapmasın diye düşündüm. Vakit kaybetmeden evi yapmaya başladım. Tamamen kendi tasarımım olan ev, bina olarak tamamlandı ama diğer düzenlemelerle ilgili çalışmalarım 40 yıldır sürüyor sürmeye de devam edecek. Dış görünümü Japon mimarisine özgü yapılara benzeyen evim çok ilgi görüyor, birçok kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bu gördüğünüz ev, tamamen hayalimden geçenlerin yansıması olmuştur, hala ev üzerinde projelerim devam etmektedir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.