Kuru üzüm fiyatları düştü

Kuru üzüm fiyatları düştü

Soğuk kış aylarında kan yapıcı özelliğinden dolayı bol tüketilen kuru üzümün, geçtiğimiz yıllara oranla fiyatları düştü. Okullarda da sütün ardından dağıtılan kurum üzüm, çocukların beslenmesi açısından da son derece faydalı.

Uzmanlar tarafından en az günde bir avuç yenmesi tavsiye edilen kuru üzüm faydalarından dolayı vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Fiyatının yüksek olmaması da ayrıca vatandaşın yüzünü güldürüyor. Muhacir Pazarı esnafı Sefer Korkut, bu yıl üzüm üretiminde yaşanan bereketten dolayı fiyatların düştüğünü, bu düşüşün hem esnafın hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü belirtti. Korkut, "Kuru üzümün bazı türlerinde önemli düşüşler var. Keçimen kuru üzümü 20 liradan 13 liraya, Gölge kurusu üzüm 15 liradan 11 liraya, sarı çekirdeksiz üzüm 12 liradan 8 liraya düştü. Fiyatlardan memnun olan vatandaş poşetlerini kuru üzümün her çeşidinden dolduruyor" dedi.

YAPILMASI ZAHMET GEREKTİRİYOR

Kuru üzümün yapımının zahmetli bir iş olduğundan bahseden Korkut, şunları söyledi: "Büyük bir kap veya kazana su, zeytinyağı ve üzüm kurutma sodasını koyduktan sonra malzemeleri iyice karıştırarak harmanlanıyor. Üzümleri bu karışıma batırıp çıkararak güneş alan bir alana bez üzerine yayılıyor. Günde en az 1 kez çevirerek 4-5 gün boyunca kurutuluyor. Üzümlerin yeterince kuruduğundan emin olduktan sonra hava almayacak şekilde muhafaza edip dilediğiniz zaman çıkarıp tüketime hazır hale geliyor." Kuru üzümün faydalarından da bahseden Korkut, "Kuru üzüm küçük çocuklardan, büyük anne ve büyük babalara kadar herkes tarafından çok sevilir. O kadar tatlıdır ki sadece bir tane yedikten sonra durabilmek neredeyse imkansızdır. Tadı güzel olduğu kadar sağlıklıdır da. Kuru üzüm kansızlık problemine, kabızlık sorunlarına iyi geldiği gibi kilo olmak isteyen vatandaşların da en çok başvurduğu besinler arasında yer alıyor” diye konuştu.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.