Kuru meyvenin faydası saymakla bitmiyor

Kuru meyvenin faydası saymakla bitmiyor

Faydaları saymakla bitmeyen kuru meyveler, hastalıklara geçit vermiyor. Kuru meyveler hastalığa karşı vücuda direnç sağlıyor. Kuru kayısı, hurma, elma, dut, erik ve incir tam bir enerji kaynağı.

Kuru kayısı, sindirim sorunlarına iyi geliyor. Stresi ve kansızlığı önlüyor. İçerdiği A vitamini cilt bozukluklarının tedavisinde de son derece etkili. Günde 5 kuru kayısı yemekte içerisindeki potasyum sayesinde kalp kaslarının ve sinirlerinin gelişimi için önemli. Kuru üzüm, iyi bir enerji kaynağı. Balgam söktürücü etkisiyle solunum hastalarına tavsiye ediliyor. Günde 10 tane yendiğinde tansiyonu düşürmede etkili. Bu yönüyle iltihaplara karşı da bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kuru hurma, antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve kansere karşı koruyucu etki gösteriyor. Cilt güzelliği ve sağlığının korunmasında rol oynuyor. Yüksek fibrin içeriği ile hazımsızlığa iyi geliyor. B1, B2 vitaminleri ile sinir sistemini korur. Beyin fonksiyonlarının düzenler. Kuru elma, özellikle yoğurtla yendiğinde zehirli ishal türleri üzerinde çok güçlü bir etkisi var. Yine lifli özelliği sayesinde tok tutuyor. Gözleri yoran bir işte çalışanlar için her gün bir avuç kuru elma yemek iyi geliyor. İyi bir kan yapıcı ve ateş düşürücü olarak yüzyıllardır kullanılan kuru dut, vitamin deposu. Ayrıca kuru dut ağız kokusunu da yok ediyor.

Kuru erik, bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içeriyor. Kanser ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkisi var. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum ile tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastalıklarına iyi geliyor. Kuru incir, yağ, sodyum, kolesterol içermediği ve yüksek lif oranına sahip olduğu için, kilo vermeye yardımcı. İçerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit açısından zengin. Bu nedenle hücre gelişimini destekliyor. Boğaz ağrısı ve bronşitte etkili. Vücut yenilenmesinde aktif rol oynuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.