Kurtuluşun çaresi Saadettir

Kurtuluşun çaresi Saadettir

SP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, iktidarlıkları döneminde halkın lehine ne gerekiyorsa onu yaptıklarını bunun neticesinde ise faizcinin değil halkın kazandığını belirterek, halkın kurtuluş

SP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, iktidarlıkları döneminde halkın lehine ne gerekiyorsa onu yaptıklarını bunun neticesinde ise faizcinin değil halkın kazandığını belirterek, halkın kurtuluşunun tek çaresinin yine Saadet olduğunu ifade etti

Saadet Partisi (SP) Karatay İlçe Divan Toplantısını gerçekleştirdi. SP Konya İl Başkanlığı’nda gerçekleşen ilçe divan toplantısına SP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa da katıldı. SP Karatay İlçe Başkanı Ali Genç başkanlığında toplanan ilçe divan toplantısına Teşkilatlandırma Başkanı Mahmut Kılınç, Siyasi İşler Başkanı Mehmet Gülyavşan, Seçim İşleri Başkanı Yusuf Bacak, Tanıtma Başkanı Abdülbaki Ünüvar, Hakla İlişkiler Başkanı Fatih Mehmet Çelik, Sosyal İşler Başkanı Mehmet Doruk, Mahalli İdareler Başkanı Cevdet Arlı, Ekonomik İşler Başkanı Ahmet Ayaz, Eğitim Başkanı Fatih Karaman, Mali İşler Başkanı İbrahim Çelik, Sekretarya Mustafa Küçükkırlı ve Gençlik Kolları Başkanı Cumali Çeliker katıldı.
ASGARİ ÜCRET 10 YILDA 700 LİRA OLDU
Saadet Partisi’nin bugüne kadar devamlı olarak doğruları söylediğini ifade eden SP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, bu doğru söylemlerin altında ise yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye özleminin bulunduğunu kaydetti. Sınırlı imkanlar içinde büyük işler yaptıklarının altını çizen Özkafa, şunları kaydetti: “Kıbrıs Barış Harekatını biz başlattık. Ağır sanayi hamlesini biz başlattık. Pancar fiyatını bir ay içinde 4 bin liradan 13 bin liraya biz çıkarttık. Kamu çalışanlarına, emeklilere yüzde 50 zammı biz verdik. Tüm bu işleri ise 6 aylık, 1 yıllık iktidarlığımız döneminde gerçekleştirdik. Hiçbir zaman faize bulaşmadık ve bulaştırmadık. Dünya Gazetesi’nin yaptığı bir araştırmada iktidarlar döneminde faizin artmadığı tek dönemin Erbakan Hükümeti olduğu ortaya çıkmıştır. Biz toplumun lehine ne gerekiyorsa onu yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Faizciye değil halka verdik.  Fakat AKP hükümeti 10 yıldır iktidarda ve milletvekili sayısı 350. 10 yılda asgari ücret ise 700 lira. Bir işçi bu parayla nasıl geçinsin. Ancak iş faize geldiğinde milyarlarca dolar faizcilere gidiyor.”
PARAMIZ FAİZE GİDİYOR
12 Eylül referandumunda memurlara toplu iş sözleşmesi verilmesine rağmen hükümetin toplu iş sözleşmesi kanunu çıkarmadığı için memur maaşlarına zam yapılmadığını dile getiren Özkafa, aynı hükümetin gece yarısı milletvekili emekli aylıklarını 5 bin liradan 8 bin liraya çıkardığına dikkat çekti. Gündemin paşa tutuklamalarıyla meşgul edildiğini aktaran Özkafa, “AKP’nin 10 yıllık iktidarlığı döneminde 500 katrilyon faiz ödenmiştir.2003’te TÜMOSAN 27,13 milyar dolara özelleştirildi ancak o yıl faize ödediğimiz miktar 52 katrilyondur. TÜİK’in verilerine göre 1923–2002 yılları arasında yani 79 yılda Türkiye’nin ödediği faiz 243 milyar dolardır. 2003–2011 yılları arasında ise 500 milyar dolar faiz ödedik. Faiz ödediğimiz için en pahalı benzini biz kullanıyoruz. Kriz var denen Yunanistan’da benzinin litresi 1 Euro bizim yarı fiyatımız. Rusya’da benzinin litresi 0,5 Euro. Biz ise mazotun litresini 3,90 liraya, benzini ise 4,5 liraya kullanıyoruz. İnşallah iktidara geldiğimiz vakit İslam Birliği’ni kuracağız ve benzinin litresi 1 lira olacaktır. Canımızı çok sıkarlarsa 50 kuruşa indireceğiz. Bu açıdan kurtuluşun çaresi Saadettir” dedi.  
Karatay’da teşkilatlanma çalışmalarına hız verdiklerini belirten SP Karatay İlçe Başkanı Ali Genç de, bütün olumsuzluklara rağmen tüm seçimlerde tam kadro olarak yer aldıklarını söyledi. Yen dönemde parti teşkilatına model olacak bir çalışmanın içine gireceklerini ifade eden Genç, “Teşkilat çalışmalarıyla model olacağız. Çünkü Milli Görüş Konya’da doğmuştur. Milli Görüş’ün çadırı Konya’dadır. Karatay’da bu çadırın orta direğini oluşturuyor. Bu açıdan tüm teşkilata örnek olacak bir çalışma yapacağız. Mahalle toplantılarının sayısını arttırıyoruz. Sandık ve mahalle müşahitleri ile daha sık bir araya geleceğiz. Tüm bunları yaparken de önce ahlak ve maneviyatı öne çıkarıyoruz. Kendimizi, ailemizi, yakınlarımızı ve dostlarımızı bu anlayış çerçevesinde yetiştirmeliyiz. Toplantılarımıza gençleri davet ediyoruz çünkü gençliğimiz buhran içinde. İnternet kafelerde, köşe başlarında vakit öldürüyor. Uyuşturucu kullanımı ilköğretime kadar inmiş durumda. Bu amaçla manevi eğitime önem veriyoruz. Tüm yanlış uygulamalar ise sanal medya tarafından aşılanıyor. Sözde aile dizileri kapsamında aile yapısının temeline dinamit konuluyor. Tüm bu yanlış uygulamalara dur diyecek tek parti Saadet’tir” dedi. 
HABER MERKEZİ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.