Kurtuluş Törenlerinde Protokol Üyeleri Alkışlarla Ritim Tuttu

Kurtuluş Törenlerinde Protokol Üyeleri Alkışlarla Ritim Tuttu

Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenle kutlandı. Bando ve mehter takımı eşliğinde Tophane’den başlayan kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler Kent Müzesi önündeki alandaki programla devam etti. Halk oyunları...

Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenle kutlandı. Bando ve mehter takımı eşliğinde Tophane’den başlayan kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikler Kent Müzesi önündeki alandaki programla devam etti. Halk oyunları ekiplerinin gösterileri sırasında protokol üyeleri de alkışlarla tempo tuttu.

GAZİLER BASTONLA YÜRÜDÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve kılıç kalkan ekibinin katıldığı kortej yürüyüşüne Milletvekili Mustafa Öztürk, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin katıldı. Kortejde yer alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyelerinden bazıları yürüyüşe bastonlarıyla katıldı. Sıcak havaya rağmen yaşlı gaziler bastonla yürüyüşü tamamladı. Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Türk Bayrağı gönlere çekildi.

Kent Müzesi önünde düzenlenen törende konuşan Başkan Altepe, Bursa'nın 1920'li yıllarda Yunan askerleri tarafından işgal edilmesinin, büyük bir coğrafyayı derinden etkilediğini söyledi. Altepe, şunları kaydetti: "Mehmet Akif'e ünlü 'Bülbül' şiirini yazdıran bu işgal, 2 yıl 2 ay 2 gün sürmüştür. Bursa'nın işgaliyle TBMM kürsüsüne, yas ifadesi olarak siyah bir örtü örtülmüştür. 11 Eylül, Bursa için kurtuluşun ve zafer gününün adıdır. Düşman şahit olmuştur, Anadolu insanının esarete boyun eğmeyeceğine. Tarihi doğru okuyamayanlar, geleceği kuramazlar. Bu gerçekten hareketle ecdadımızın bizlere bıraktığı bu şehri, tüm değerleriyle birlikte geleceğe taşıma gayretindeyiz."

Ardından öğrencilerin okuduğu şiirle devam eden kurtuluş törenlerine halk oyunları gösterileri damga vurdu. Namık Kemal Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin düzenlediği 9. Balkan Festivali'ne katılmak için Bursa'ya gelen ülkelerin halk oyunları ekipleri de törenlerde yer aldı. Ülkeler adına Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Karadağ ekipleri birer gösteri yaptı. Halk oyunları gösterileri sırasında hareketli parçalara protokol üyeleri de alkışlarla destek verdi. Bursa Mehter Takımı ve Tahtakıran Kılıç Kalkan Ekibi'nin gösterilerinin yanında misafir öğrencilerin dansları da ilgiyle seyredildi. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla kurtuluş coşkusuna ortak oldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.