Kurtulmuş: Suriye Kimyasal Silahlarla İnsanlık Öldürüldü

Kurtulmuş: Suriye Kimyasal Silahlarla İnsanlık Öldürüldü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Suriye’de kimyasal silahlarla insanlık öldürüldü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Suriye’de kimyasal silahlarla insanlık öldürüldü." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanlığı'nın Danışma Meclisi toplantısını öncesi Adıyaman Demokrasi Parkı'nda Suriyeli mültecilerin kaldığı çadır kentte kalan Suriyelilerin yapmış olduğu el işi göz nuru eserlerin sergilendiği kermesinin açılışını yaptı.
Kermes açılışı Suriyeli çocukların Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Aya Abdullah'ın duası ardından da Julet El Murat'ın "Barış" şiirini okuması katılımcılardan bazıları göz yaşlarına hakim olamadı. Suriyeli çocuğun mektubu katılımcılar tarafından alkış aldı.

Kermeste konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dünyanın gözü önünde, dünyanın tam merkezinde bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, yaklaşık 3 yıldan önce gösteri yapan halkının üstüne ateş açan, arkasından helikopterlerle tarayan, arkasından kendi şehirlerini, kendi ocağının güzelim medeniyet abidelerini ortadan kaldıran bir rejimin barbarlığıyla karşı karşıya olduklarını söyledi. Kurtulmuş, "Dünya her vesileyle bu konuyla ilgili uzun uzun büyük büyük sözler söyledi. Ama maalesef hiçbir eylemin içerisinde olmadı. En son kimyasal silahların kullanılmasından sonrada yine uluslararası ilişkilerin o bildik lafları arasına insanlık hapsedildi. Güçler dengesinden bahsedildi, çıkar ilişkilerinden bahsedildi. Efendim bölgesel dengelerden bahsedildi. Ve maalesef Suriye’de kimyasal silahlarla birlikte insanlık öldürüldü." ifadelerini kullandı.
Tüm Türkiye'nin Suriyelilere ensar olarak kucak açtıklarını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise” Onların ihtiyaçlarının karşılanmasını insanlık görevimiz. Burada aslında biz dünyaya bir insanlık dersi veriyoruz. Suriyelilere oradaki zulme, Filistin’e, Somali’ye, Mısır’daki darbeyi gözünü yuman tüm dünyaya Türkiye bir insanlık dersi verdi." diye konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş da, Adıyaman’a bir yıl önce gelen Suriyelilere Adıyaman halkı, sivil toplum örgütleri ve Türkiye'nin bunlara kucaklarını açtığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Biz onların acılarını dertlerini, ızdıraplarını biraz paylaşabilmek için hem meslek edindirme kursları, hem de kültür kursları açtık. Yaklaşık onun üzerinde meslek edindirme kurslarımız var. 1500 tane kardeşimiz bu kurslara devam etmekte. İnşallah bu kurslara devam edeceğiz kısmet olursa çok ciddi anlamda ızdıraplarına, dertlerle karşı karşıya kalmışlar yüreklerinde ciddi anlamda yaralar vardı. Biz onları biraz hafifletebilmek için bu kursları açtık."
Konuşmalardan sonra kermesin açılışı gerçekleştirildi. Kurtulmuş ve beraberindeki heyet kermesi gezdi. Kurtulmuş, Suriyeli mültecilerle zaman zaman sohbet etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.