Kurtulmuş af için seçim sonrasını işaret etti

Kurtulmuş af için seçim sonrasını işaret etti

AKP Genel başkan Vekili Numan Kurtulmuş'tan yeni af açıklaması geldi. Kurtulmuş, "Şu anda Meclis yoğun, seçimden sonra bakılır" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ısrarla üzerinde durduğu ve "cumhur ittifakı"nın yerel seçmlerde bozulmasına yol açan etkenlerden biri olan "af tasarısı" yeniden gündemde. Bu kez AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, af teklifine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

"Cumhur ittifakı"nın bozulmasına yol açan af konusundaki fikir ayrılığı, ittifakın yeniden gündeme gelmesi ile tekrar ısıtılıyor. Yerel seçimlerde özellikle İstanbul ve Ankara'da MHP desteğine ihtiyaç duyduğu belirtilen AKP'nin ittifak için yeniden masaya oturduğu MHP, af tasarısını önemli bir şart olarak koştu. Kulislerdeki iddiaya göre af, seçimden sonra gündeme gelebilir.

Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek bakanlar ve AKP'li isimler af konusunda MHP ile aynı fikirde olmadıklarına dair açıklamalar yapmıştı. Bu süreç "cumhur ittifakı"nın bozulmasına kadar ilerledi. Ancak anket sonuçları AKP'yi MHP ile ittifak yapmaya zorlayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli yeniden bir araya gelerek ittifak yapacaklarını açıkladı.

Yerel seçimler için yapılacak AKP-MHP ittifakında İstanbul ve Ankara'da MHP, AKP'yi destekleyecek. Adana ve Mersin gibi illerde ise MHP'nin adayı desteklenecek. Ancak ittifakın görünmeyen yüzünde ise MHP lideri Bahçeli'nin af isteği var. Bunun açık göstergesi ise AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş'un af konusunun seçimlerden sonra gündeme geleceği şeklindeki açıklaması oldu.

KURTULMUŞ: AF, SEÇİMDEN SONRA GÜNDEME GELEBİLİR

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, bazı medya yöneticileri ve gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, "Af konusunda örneğin Adalet Bakanlığımız önemli çalışmalar yaptı. Bu arada seçime kadar Meclis'in takvimini ve gündemindeki yoğunluğu hesap ederek, af tasarısına seçimlerden sonra bakılır diye düşünüyorum" dedi.

Kurtulmuş şunları söyledi:

"MHP ile Andımız, emeklilikte yaşa takılanlar, af tasarısı gibi bazı temel konularda farklılıklarımız ortaya çıktı. Sonuçta iki farklı siyasi partiden söz ediyoruz. Af konusunda örneğin Adalet Bakanlığımız önemli çalışmalar yaptı. Bu arada seçime kadar Meclis'in takvimini ve gündemindeki yoğunluğu hesap ederek, af tasarısına seçimlerden sonra bakılır diye düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum