Kursu Bitiren Engelliler İçin Sertifika Töreni

Kursu Bitiren Engelliler İçin Sertifika Töreni

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Fiziksel Engelliler Derneği ve Halk Eğitim Merkezi tarafından 'Hasta Kabul Kursu'nu bitiren engelliler için sertifika töreni düzenlendi. Cumhuriyet Halkevleri'nde düzenlenen kursa katılan 16 kursiyer, toplam 270 saat...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Fiziksel Engelliler Derneği ve Halk Eğitim Merkezi tarafından 'Hasta Kabul Kursu'nu bitiren engelliler için sertifika töreni düzenlendi. Cumhuriyet Halkevleri'nde düzenlenen kursa katılan 16 kursiyer, toplam 270 saat eğitim aldı.

Kursun sertifika töreni Fiziksel Engelliler Derneği binasında gerçekleştirildi. Törende kursiyerlere sertifikalarını Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, İşkur Müdürü Ayfer Yavuz, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Selahattin Bayar ve gazeteciler verdi.

BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK, SORUMLULUĞU YÖNETİCİLERİN VİCADANINA BIRAKIYORUZ

Sertifika tören sonrasında konuşan Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, engellilerin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve bundan sonra ise sorumluluğu kurum yöneticilerinin vicdanına bıraktıklarını kaydetti. Şentürk, "İlçemizde yeni devlet hastanesi açıldı. Özel olarak faaliyet gösteren hastanelerimizde var. Kamuda biliyorsunuz yüzde 4, özel sektörde yüzde 3 engelli istihdamı ön görülüyor. Söz konusu yasaya uymayanlara uygulanacak cezai müeyyide 2 bin liraya yaklaştı. Biz söz konusu işletmelerden engelli istihdamı konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz."

Kaymakam İbrahim Çay ise sertifikalarını alan öğrencilerin işe yerleştirilmeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerini söyledi.

ASIL ENGELLİLER, ENGELLİLERE ENGEL OLANLARDIR

Hasta kabul kursunu bitirerek sertifikasını alan kursiyerlerden Nazım Cerrah, kendilerinin üzerine düşen görevi yerine getirerek kendi üzerlerine düşen engeli kaldırdıklarını söyledi.

İşitme engelli Sunay Aktaş ise kendi ayaklarının üzerinde durmak istediğini, her birey gibi insanlarla diyalog kurmak ve onlarla sohbet etmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Sertifikasını alan Sercan Karadeniz ise kendilerine ayrıcalık gösterilmesine gerek olmadığını ve verilecek her görevi layıkıyla yerine getireceklerine inancının tam olduğunu kaydetti.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.