Kurbanlıklar sanal ortamdan satılıyor

Kurbanlıklar sanal ortamdan satılıyor

Kurban Bayramı'na çok az bir süre kala besiciler tam mesai yapmaya başladı. Kurban satış yerlerinde satış yapmak isteyen besiciler aynı zamanda interneti de aktif olarak kullanıyor.

Satacakları kurbanlıkların fotoğraflarını çekip internete yükleyen besiciler, kurban fiyat araştırmasını internet üzerinden yapan vatandaşlardan müşteri yakalamaya çalışıyor. Sosyal ağlar ve çeşitli ilan sitelerinde kurbanlık hayvanların bilgilerini paylaşan besiciler, böylelikle rakip satıcılardan daha fazla alıcıya ulaşmayı hedefliyor. Kullanımı her geçen gün artan internet kurban satıcılarında da yarıyor.

4-3-005.jpg

Facebook üzerindeki gruplarda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışını yapan besiciler, bu sayede daha fazla müşteriye ulaşabiliyor. Besicilerin internete yükledikleri kurbanlık bilgileri ile kurbanlık satın almak isteyen vatandaşlar, hayvanların fiyatlarından nereden geldiklerine, ağırlıklarına kadar birçok bilgiye buradan ulaşarak kurbanlıklarını satın alabiliyor. Kurbanlıklarını internet üzerinden satın alan müşteriler istediği takdirde bazı besiciler kurbanlıkları keserek, etini alıcıların evlerine kadar ulaştırma imkanı sunuyor. Kurbanlık almak isteyenler de satmak isteyenler de internet üzerinden ilan veriyor. Bazı besiciler ise müşterilerine sattıkları kurbanlıkların resmini çekerek isimleri ile birlikte ‘hayırlı olsun’ mesajı ekleyerek paylaşıyor. Satıcılar sosyal ağlardaki paylaşımlarla daha fazla kitleye ulaşmayı amaçlıyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.