Kurbanlıklar Bayrama Hazır

Kurbanlıklar Bayrama Hazır

Kurban Bayramı yaklaştı, besiciler tüm hazırlıklarını tamamladı. Besiciler bir yıl boyunca titizlikle baktıkları kurbanlıklarla, alıcılarını beklemeye başladı. Henüz kurbanlıkları pazara ve görücüye çıkarmayan besiciler, bu sene...

Kurban Bayramı yaklaştı, besiciler tüm hazırlıklarını tamamladı. Besiciler bir yıl boyunca titizlikle baktıkları kurbanlıklarla, alıcılarını beklemeye başladı. Henüz kurbanlıkları pazara ve görücüye çıkarmayan besiciler, bu sene fiyatlardan oldukça ümitliler. Besiciler, küçükbaş hayvanın 5 ile 800 arasında, düve fiyatının 3 bin 500- 5 bin arasında, tosun fiyatlarının ise 8 ile 10 bin lira arasında olacağını belirtiyor.

Eskişehir merkeze bağlı Turgutlular köyünde besicilik yapan Kerem Ertaş, Kars’tan getirdiği kurbanlıkları Kurban Bayramına hazır olduğunu söyledi. Tüm hazırlıkları yaparak heyecanla Kurban Bayramını beklediklerini aktaran Ertaş, besiciliğin çok zahmetli olduğunu, büyük baş bir hayvanın bir yıl boyunca bin ila bin 500 lira arasında masrafı bulunduğunu kaydetti.

Bu seneki satışlarda umutlu olduklarını vurgulayan Ertaş, ancak devletin hayvancılıkla uğraşanlara yardım etmesi gerektiğini belirtti. Ertaş, özellikle bu sene tosun fiyatlarının çok pahalı olduğunu, piyasada tosun bulunmakta zorlandıklarını vurguladı. Hayvancılığın yapıldığı yerlerde tosun fiyatlarının pahalı olduğunu dikkat çeken Ertaş, Kars’tan 6 ila 7 bin liraya tosun getirdiklerini belirtti. Bunun yanında bayrama kadar bir tosunun bin lira civarında maliyetinin olduğunu dile getiren Ertaş, bununla tosun fiyatının 8 ila 10 bin lira arasında değişmesine neden olduğunu ifade etti.

2 BİN LİRA MAAŞA ÇOBAN BULAMIYORUZ

Bu sene hayvan sayısı az olduğu için pahalı olduğunu, bunu yanında çoban bulmakta zorluk çektiklerini belirten Ertaş, çobana 2 bin lira maaş vermelerine rağmen bu işi yapacak insan bulamadıklarını dile getirdi. Ertaş, 2 bin liraya maaşla bulduğu çobanın bir süre sonra kaçtığını ifade etti.

HAYVAN AZLIĞI VE MASRAFLARIN ARTMASI FİYATLARA YANSIYACAK

Bir başka besici Mehmet Çiftçi de, bu seneki satışlardan umutlu olduklarını ve büyük bir heyecanla hayvan pazarının açılmasını beklediklerini dile getirdi. Hayvan bakmanın maliyetli olmasının kurbanlık fiyatlarına yansıdığının altını çizen Nalınlı, “Yem, saman, bakım parası bir hayli artıyor. Tabi buda ister istemez satışlarda fiyata yansıyor. Bizler de arada fazla para kazanmıyoruz ama bu bizim işimiz, ekmek kapımız. Fakat kazandığımıza şükür olsun.” diye konuştu.

Bu sene hayvan azlığı ve masraflarının artmasının fiyatlara belirli oranda yansıyacağını dile getiren Çiftçi, söyledi: “Küçükbaş hayvan fiyatlarının 600 ila 900, düğe fiyatlarının 3 bin 500 ila 5 bin lira arasında, tosun fiyatları ise 8 ila 10 bin lira arasında olmasını bekliyoruz. Hesaplar bu yönde. İnşaallah zararına satış yapmayız. Bu alış verişlerden kimse zarar görmez.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.