Kurbanlık Tosun Kesilmemek İçin Uzun Süre Direndi

Kurbanlık Tosun Kesilmemek İçin Uzun Süre Direndi

Kurban Bayramı yine bildik görüntülere sahne oldu. Acemi kasaplar ve işi bilmeyen vatandaşlar hem kendilerini hem de çevredekileri tehlikeye attı. Sivas'ın Yenişehir Mahallesi'nde bulunan kesim alanında vatandaşlar sabahın erken saatlerinde...

Kurban Bayramı yine bildik görüntülere sahne oldu. Acemi kasaplar ve işi bilmeyen vatandaşlar hem kendilerini hem de çevredekileri tehlikeye attı.

Sivas'ın Yenişehir Mahallesi'nde bulunan kesim alanında vatandaşlar sabahın erken saatlerinde kurbanlarını kesmeye başladı. Ancak bir kurbanlığın kesime hazırlanması en dikkat çekici anlardan biriydi. Hayvanı bağlayarak yatırmaya çalışan sahipleri bir türlü boğayı bağlayamadı. Her seferinde tosunun iple bağlanmayı reddetmesi üzerine bu kez vinçli traktör çağrıldı. Bu kez traktörün vincine asılması için zincirle bağlanmaya çalışıldı. Ancak birkaç denemede tosun, zinciri koparmakla kalmadı arka ayağı ile çok hızlı bir şekilde arkaya fırlattı. O sırada kimsenin olmaması nedeniyle her hangi bir yaralanma yaşanmadı. Arka ayağını ustalıkla kullanan tosun traktöre asılı zinciri de çözdü. Bunun üzerine toruna şefkatle yaklaşan vatandaşlar, hayvanın sakinleşmesinden faydalanarak tosunu traktöre asmayı başardı. Kurban sahipleri daha sonra bağladıkları kurbanı kesebildi. Kurbanlığın direnişini ve kesilmesini vatandaşlarda telefonlarına kaydetti.

Öte yandan kesim alanında bulunan vatandaşlar kestikleri kurbanı yüzerek etlerini pay etmek için uğraştı. Vatandaşlar ibadetlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı. Bazı kurbanlıklarda kesilmek üzere sırasını bekledi. Çocuklar kurbanlıkları severek onlara şefkat gösterdi.

Bu arada acemi kasaplar yine sahnedeydi. Kentte çeşitli yerlerinden yaralanan acemi kasaplar numune ve devlet hastanelerine tedavi için başvurdu. Vatandaşlar pansuman yapılmasının ardından taburcu edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.