Kurban Etinizi Bilinçli Tüketin

Kurban Etinizi Bilinçli Tüketin

Kurban Etinizi Bilinçli Tüketin

Kurban bayramına sayılı günler kala yine bu yılında en çok merak edilen popüler konularından bir tanesi kurban etinin nasıl pişirileceğidir. Lezzetli yemekler yapmak için öncelikle hangi etin hangi yemekte kullanılacağının bilinmesi gerekiyor. Bu yazımızda öncelikle sizlere kurbanın et bölgeleri hakkında ve bu bölgeler hangi yemeklerde kullanılır bilgi vermeye çalışacağız. Öncelikle bir kurbanda : Bonfile, kontrfile, nuar, kontrnuar, sokum, trenç, yumurta, antrikot, incik, döş, pençeta, kol ve gerdan bölümleri bulunmaktadır. Peki bu bölümler tam olarak nerelere karşılık geliyor.

Bonfile:  Kurbanın arka sırt bölgesidir. Sağ ve sol bölmede olmak üzere 2 parça olarak bulunur. Bonfile kısmından bonfile sarma, bonfile şiş, sebzeli bonfile, mantar soslu bonfile gizi lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

Kontrfile: Bonfilenin alt kısmında bel kemiği üzerinden çıkarılan 2 parça et bölümüdür. Kontrfile New York Steak ya da T-Bone Steak olarak da bilinir. Kontrfile eğer hayvan büyük ve yağlanmışsa ızgarada pişirilebilir veya tercihinize göre marine edip tavada salçalıda pişirebilirsiniz.

Nuar: Dana butunun en büyük kemiksiz ve sinirsiz olan kısmıdır. Rosto yemeği için kullanılabilecek en önemli parçalardandır. Et yemeklerinde en çok bu bölümler tercih edilir.

Sokum: Dananın kuyruk kısmına en yakın üst bölgedeki bölümün ismidir. En yumuşak et bu bölgeden elde edilir. Kavurması çok lezzetli olur ve biraz yağlı bir bölüm elde edilebilirse ızgara içinde isabetli bir tercih olacaktır.

Antrikot: Dananın boyun bölgesinden sonraki sırt kısmıdır. En lezzetli et bölgelerinden etin krali dediğimiz bölümdür. Az yağlı ve yumuşak olması sebebiyle danının mangalda yapılabilecek en lezzetli et bölgesidir.

İncik:  Hayvanın bacağından çıkan et kısmıdır. Jöleli bir ettir en iyi haşlaması olur. Tas kebabı içinde tercih edilebilir. Bunlar dışında lifli bir et olması sebebiyle kıyma vs. için çok uygun değildir. Dananın tüm bölümlerine ve yapılabilecek en lezzetli yemek çeşitlerine ulaşabilirsiniz.  

Et Haritası: Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor? 
(Görsel Kaynak: Yemek.com)

Yemek.com Google Play link:

Apple Store uygulama link:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.