Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı tatili kaç gün?

İslam dünyası dünyanın dört bir yanında heyecanla Kurban Bayramı'nı bekliyor. Kurban kesme ibadetini yapacak olan Müslümanlar hazırlıklarına devam ediyor.

Kurban Bayramı için geri sayım başladı.

 İslam dünyası Kurban Bayramı'nı kutlamaya hazırlanıyor Dünyanın dört bir yanında camilere akın edecek olan Müslümanlar bayram namazında buluşacak...

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Ramazan Bayramı'nı koronavirüs nedeniyle evlerinde geçiren vatandaşlar, Kurban Bayramı'nda da sokağa çıkma yasağı olup olmayacağını merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna  "Şu an için gündemimizde böyle bir durum yok" diyerek karşılık verdi

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK?

2020 yılında ramazan ayı 24 Nisan'da başladı, 23 Mayıs'ta sona erdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz 2020. Buna göre  Kurban Bayramı 31 Temmuz Cuma günü başlayacak ve 3 Ağustos Pazartesi günü sona erecek. 

30 Temmuz - Kurban Bayramı Arefesi

31 Temmuz - Kurban Bayramı ilk günü

3 Ağustos - Kurban Bayramı son günü

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Bayram Cuma günü başlayacak ve Pazartesi günü sona erecek. Kurban Bayramı tatilinin uzaması beklenmiyor.

2021 RAMAZAN ve RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN

12 Mayıs'ta Ramazan ayının bitmesiyle 13 Mayıs Perşembe günü Ramazan Bayramı başlayacak. 15 Mayıs Cumartesi günü ise bayramın son günü olarak belirlendi.

13 Nisan Salı - Ramazan ayının başlangıcı

12 Mayıs Çarşamba - Ramazan Bayramı Arefesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.