Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak! En çok bu sektör istiyor

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak! En çok bu sektör istiyor

Türkiye'de Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağına dair iddialar ortaya atıldı. Söylentilerin doğrul olup olmadığını vatandaş merak ediyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Türkiye genelinde vatandaş tatilleri çok seviyor. En çok kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar tatil yapıyor. Resmi tatiller haricinde bir de bayramlarda ekstra tatil hakları tanımlanabiliyor. Ramazan Bayramı'nda tatil 9 güne yükseltilmişti. Şimdi aynı kararın Kurban Bayramı için çıkması bekleniyor. Bu talebin karşılık bulup bulmayacağı ise merak konusu.

tatil-2.jpegİÇ TURİZM HAREKETLİLİĞİ ARTAR

Antalya'daki turizmciler, Kurban Bayramı'nda aradaki günlerin hafta sonu ile birleştirilmesi çağrısında bulunarak 9 günlük tatil olmasını talep etti. Akdeniz Turizm Otelcileri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, "Haziran başına 9 gün olarak açıklanması iç turizm hareketliliğini daha da artıracaktır" ifadelerini kullandı.

tatil-1.webp

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN MÜ OLACAK?

AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu "Okulların tatil olması ve Kurban Bayramı ile açacağız. Okulların kapatılması nedeniyle hükümetimizden Kurban Bayramı tatilinin de Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi 15 Haziran'dan 23 Haziran'a kadar toplam 9 gün resmi tatil olarak ilan edilmesini talep ediyoruz. 9 günlük bir tatil bekliyoruz." şeklinde konuştu. Kavaloğlu, haziran başına 9 gün olarak açıklanması halinde iç turizm hareketliliğini daha da artıracağını söyledi. Henüz konuya ilişkin bir çalışma ise bunulmuyor. Bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

Kaynak:Haber Merkezi