Kurban Bayramı ikramiyesiyle ilgili yeni karar

Kurban Bayramı ikramiyesiyle ilgili yeni karar

Emekli vatandaşların merak beklediği kurban ikramiyesi tarihi belli oldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan kritik açıklama geldi.

Türkiye'de yaşanan enflasyon artışı emekli maaş ve ikramiyelerinin erimesine neden oldu. Milyonlarca emekli vatandaş ise kurban bayramı öncesi emekli ikramiyesinin yatırılacağı tarihi merak ediyor. Yıl başında yapılan enflasyon zammıyla birlikte bayram ikramiyeleri 3 bin liraya yükseltilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı programda emeklilerin bayram ikramiyeleri ile Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, kurban bayramı ikramiyelerinin kurban bayramı öncesi hesaplara geçeceğini açıkladı.

Emeklilerin merakla beklediği tarih açıklandı! Kurban bayramı ikramiyesinde son durum

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?
Geçtiğimiz günlerde bayram ikramiyelerinin 15 hazirana kadar hesaplara geçeceğini aktarılmıştı. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada şunları aktardı,

“Takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak. En düşük memur emeklisi maaşı şu an için 14 bin 600 lira. Kök aylığı ise 10 bin liranın altında olan 4 milyon emeklimiz var. Bunların dışında özellikle sosyal hayata dair, emeklilerimizin yararlanabilecekleri hizmetler için dinamik ve kullanışlı bir altyapı oluşturacağız.”
Emeklilerin merakla beklediği tarih açıklandı! Kurban bayramı ikramiyesinde son durum

EYT DÜNZELMESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Bakan Işıkhan, EYT ile emekli olan vatandaşlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, yaklaşık 2 milyona yakın kişinin emekli olduğunu belirterek, 2,5 milyon kişinin de 5 yılda sisteme dahil olacağını açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi