Kur'an’ı Kerim aydınlıktır

Kur'an’ı Kerim aydınlıktır

Kur'an Kursları 2015-2016 eğitim-öğretim yılı açılış programı Meram Dere Kur’an Kursu'nda yapıldı. İl Müftü Vekili Dr. Hamza Küçük, “Kur’an-ı Kerim rahmettir, şifadır, aydınlıktır” diye konuştu

Yeni dönem açılış programına İl Müftü Vekili Dr. Hamza Küçük, Meram İlçe Müftü Vekili Halil İbrahim Sabırlı, Dere İmam Hatip Ortaokulu müdürü ve öğretmenleri, Dere Kur’an Kursu yönetici ve öğreticileri, öğrenci velileri, dernek yöneticileri ile basın mensupları katıldı. Kur’an Tilaveti ile başlayan açılış programında konuşan Meram İlçe Müftü Vekili Halil İbrahim Sabırlı, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı ve bereketli olmasını temenni ederek "Kur’an kurslarımıza emeği geçenlere ve bu işe gönül verenlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. Sabırlı'nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Dere İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mesut Yıldırım ise Dere Kur'an Kursu bünyesinde bulunan "Dere İmam Hatip Ortaokulu Şubesi" hakkında kısa bilgiler verdikten sonra öğrencilere yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar diledi.

2-1.20150929091900.jpg

KUR'AN İNSANLARA REHBER OLUYOR

 İl Müftü Vekili Dr. Hamza Küçük ise konuşmalarında şunları kaydetti: “Nazil olmaya başladığı ilk andan itibaren insanlığı okumaya; düşünmeye ve akl-ı selim ile hareket ederek doğru olanı benimsemeye sevk eden Kur’an-ı Kerim, inancı ibadet ve ahlakla bütünleştirerek hayatımıza rehber olmakta, tüm insanlığı hak ve hakikate çağırmaktadır. Kur’an-ı Kerim insanlığa yük ve sıkıntı olsun diye değil, doğru yola kılavuzluk etmek, ümit vermek, huzur ve mutluluk kazandırmak üzere; öğüt, uyarı ve rahmet olarak gönderilmiştir. Kur’an-ı Kerim’in hikmet dolu mana ufkunda rahmet ve bereketi yakalamaya çalışmak, onu okumak, anlamak ve yaşamak, insanoğlunun dünya ve ahiret mutluluğunu kazanmasının ve kurtuluşa ermesinin yegâne yoludur. Kur’an-ı Kerim  bunun için rahmettir, şifadır, aydınlıktır. Yüce Allah onu; maneviyat eksikliğiyle daralan kalplere şifa, ahlaki değerlerin zaafa uğramasıyla bunalan gönüllere deva, kalplerin kirlerini silmek için cila, ders almak isteyenler için öğüt ve hidayet rehberi olarak göndermiştir.”

DİN EĞİTİMİNDE YAŞ SINIRLAMASI KALKTI

Din eğitiminde yaş sınırlamasının kalktığını belirten Küçük, “Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) de Kur’an okuyan ve hükümlerini öğrenenlerin faziletine dikkat çekerek, 'Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir' buyurmuşlardır. Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumu din konusunda aydınlatma görevi kapsamında Kur’an kursu hizmeti sunmaktadır. Kur’an Kurslarımızda eğitim başladı, öğrenci kayıtları da halen devam etmektedir. 17.09.2011 tarih ve 28057 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 633 sayılı Kanunun Ek 3 üncü maddesi ile geçici 13 üncü maddesinin altıncı fıkrasının son cümlesinin yürürlükten kaldırılmasıyla, yaygın din eğitiminde yaş sınırlaması sona ermiştir. Söz konusu düzenleme sayesinde, yaygın din eğitimi almak isteyen küçük çocuklar, velisinin muvafakatına bağlı olarak Kur’an kurslarındaki eğitim-öğretim hizmetlerinden yararlanabileceklerdir. Tüm Kur’an Kurslarında 'İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programı' (Temel Eğitim, Ek Eğitim) dönem esasına göre uygulanacaktır” diye konuştu.

831 KUR'AN KURSU EĞİTİM VERDİ

Küçük, “2014-2015 eğitim-öğretim yılında il genelinde 831 Kur’an kursu hizmet vermiş, bin 347 öğretici görev yapmış, 25 bin 368 öğrenci öğrenim görmüş, bin 479 öğrenci de hafızlığa çalışmıştır. 2011 yılında 188,  2012 yılında 221, 2013 yılında 180, 2014 yılında 287, 2015 yılında ise 279 öğrenci hafızlık belgesi almaya hak kazanmıştır. Yine bu yıl, mesai saatleri içinde yaygın din eğitimi faaliyetlerine katılma imkanı olmayan ve Kur’an öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza yönelik ihtiyaçlar dikkate alınarak 17.00-23.00 saatleri arası ve Cumartesi-Pazar günleri İlçe Müftülüklerince eğitim verecek Kur’an Kursları belirlenecektir. Kur’an kurslarımızda eğitim-öğretimin etkinliğini artırmak amacıyla, 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Olsun, Kardeş Kur’an Kursu, Her Ay Bir Konu Bir Konuk, Kariyer Günleri, Geleceğimle Buluşuyorum ve Yüz Yatılı Hafızlık' konulu projeler hayata geçirilmiştir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.