Kur’an’a sarılmalıyız

Kur’an’a sarılmalıyız

Saadet Partisi Karatay teşkilatının düzenlediği konferansta konuşan Hasan Damar, “İslam ülkeleri sorunlarla dolu. Bunun sebebi Kur’an ve İslam’ı terk etmemizdendir. Bir an önce Kur’an’ı ve sünneti önümüze koymamız lazım. Yoksa yarın bugünden dana kötü ola

Saadet Partisi Karatay Teşkilatı, düzenlediği konferans ile Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Kurucularından Hasan Damar’ı ağırladı. Parti il binasında düzenlenen konferansa Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Osman Akgün, eski GİK Üyesi Mehmet Şen, İl Müfettişi Ali Mücevher, İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Karatay ilçe Başkanı Ali Genç, Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak, Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, MİLKO teşkilatlarının il başkanları iye partililer katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Karatay ilçe Başkanı Ali Genç, “Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bunları konuşmaktan üzüntü duyuyoruz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da onlarca şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

ÇÖZÜM İSLAM BİRLİĞİ’NDE

Sıkıntının kaynağının bilinmesi gerektiğini, aksi takdirde çözüme ulaşılamayacağını ifade eden Genç, şöyle konuştu: “Yaşanılan sıkıntıların kaynağı Batı’dır.AK parti ile yollarımız biz ‘batı ile olmaz’ dediğimiz için ayrılmıştı. Onlar ‘Batı olmazsa olmaz’ diyorlardı. Geldiğimiz noktada haklılığımız bir kez daha görülmüştür. Şimdi, AB, Batı olmadı Şangay Beşlisi’ne gidelim diyorlar. Bir yanlıştan başka bir yanlışa gidiyorlar. Binali Yıldırım ‘dış politikada dostumuz artacak düşmanımız azalacak’ dedi. Bir dostumuz arttı o da İsrail. Mavi Marmara davası 20 milyon dolara satıldı.Biz ABD’nin, AB’nin peşinden gitmek zorunda değiliz. Tek çözüm İslam Birliği’ndedir.” Daha sonra kürsüye gelen Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Kurucularından Hasan Damar, İstanbul’daki saldırılara değinerek, “Allah ülkemizi bu tür felaketlerden uzak eylesin” dedi. İslam ülkelerinin sorunlarla dolu olduğunu ifade eden Damar, “İslam ülkelerinin bozuk olmayan yanı kalmadı. Bunun sebebi Kur’an ve İslam’ı terk etmemizdendir. Bir an önce Kur’an’ı ve sünneti önümüze koymamız lazım. Yoksa yarın bugünden dana kötü olacak” ifadelerine yer verdi.  

CİHADSIZ İSLAM OLMAZ

Milli Görüşçülerin her günden daha fazla çalışma mecburiyetinde olduğunu söyleyen Damar, konuşmasına şöyle devam etti: “En büyük cihad zalimlere hakkı haykırmaktır. Alimlerin cihadı, Kur’an’ı kimseden çekinmeden haykırmaktır. Zenginin cihadı davasına para vermektir. Parası, ilmi yoksa onun görevi de yanlışı kalbiyle buğz etmektir. Eğer buğz da etmiyorsa imanı gitmiştir. Biz öyle sağcı solcu bir parti değiliz. Biz Dar’ul Erkamcıyız. Bizim Hocamız Erbakan Dar’ul Erkam teşkilatının tatbikatını yaptı. Siyonistlere meydan okudu. Amerika, Avrupa değil dünyanın her yerini dolaştım, Kur’an’da lanetlenmiş olan İsrail bütün ülkeleri kullanıyor. Kullanmadığı tek bir lider vardı o da Erbakan Hoca’ydı. Zamanı varken kendimize çeki düzen verip onun emanetlerine sarılmamız lazım. üzerimize düşen cihat vazifesini yapmamız lazım. Cihatsız bir İslam olmaz. Cihat ederek Erbakan hoca Başbakan oldu. 11 ayda 12 tane gensoru ile yıkamadılar. Siyonistler ve içerideki işbirlikçileri altını oydu. 3 günlük menfaat için bu davayı terk edenlerin yakasına Erbakan Hoca yapışacak. Biz İslamcıyız. Bulunduğunuz yerin kıymetini bilin.”

HASSASİYETLERİMİZ ELİMİZDEN ALINDI

“Oluk oluk kan akan bir dönemden geçiyoruz” diyen Damar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dostumuz Rusya Halep’te Müslümanları öldürüyor. Dostumuz ABD Irak’ta Müslümanları katlediyor. Ne dostluğu bu? Ecdadımız gavurdan dost olmaz demiyor mu? ‘Bizim referansımız İslam değil’, ‘Faizsiz düzen olmaz’ dedin. Ne oldu şimdi? Adamlar ellerini kollarını bağladılar, vücudunu istiyorlar. Ülkemizi elimizden almak istiyorlar. Ama Allah’ın izni ile vermeyeceğiz. Erbakan hocamız hep ‘maddi ve manevi kalkınma’ derdi. Şimdi bakıyoruz, ne maddi ne manevi kalkınma var. İslami hassasiyetlerimiz elimizden alındı. Başörtüsü arttı içi boşaltıldı. Hocamızın dediği gibi, biz bu kuşun canlısını istiyoruz, içi saman dolu olanı değil. Vatandaşımız kim doğru, kim yanlış ayıracak durumda değil. Medya tarafından sürekli bombardıman altında. Vatandaşımız adeta büyülenmiş bir halde. Bu halde iken biz evimizde oturamayız. Kapı kapı dolaşıp çalışma yapmalıyız.”

HÂLİD ŞEN 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.