Kur'an ve Tecvitli Okuma Kursu

Kur'an ve Tecvitli Okuma Kursu

Haydar Tuna İlköğretim Okulu'nda ''Kur'an ve Tecvitli Okuma Kursu''

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Akşehir Haydar Tuna İlköğretim Okulu'nda ''Kur'an ve Tecvitli Okuma Kursu'' açılacağı bildirildi.
     Okul Aile Birliği Başkanı Ünal Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, kurslar sayesinde vatandaşların kütüphaneler ve arşivlerde Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacağını söyledi.
     Eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanılması ve bunların kültür hayatına kazandırılmasını amaçladıklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     ''Osmanlı Türkçesi'ni öğretecek elemanların yetiştirilmesiyle birlikte kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in okunmasını sağlayan 'Kur'an ve Tecvitli Okuma Kursu'nun ilk defa okulumuzda açılmasından mutluluk duymaktayım. Çevre halkına faydalı olmak için okulumuzun imkanlarını seferber ettik, okulumuzdaki bilgisayar ve projeksiyonları bu iş için kullanacağız. Bu da bize ayrı bir gurur veriyor. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenmek isteyen tüm vatandaşları okulumuza bekliyoruz.''
     Nimetullah Nahcivani Camii İmam Hatibi Mevlüt Gündüz tarafından verilecek kursun, salı, çarşamba ve perşembe günleri saat 19:00'da başlayacağı öğrenildi. Şu ana kadar 20 vatandaşın kayıt yaptırdığı kursa gitmek isteyenlerin, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.