Kur'an bülbüllerine ödül

Kur'an bülbüllerine ödül

Sevgilinin İzinde Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yaptığı 2015 Hac mevsiminde Kur'an yarışması ise 75 kız ve kadın Aziziye Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllendirildi

Ülkelerinde iç savaştan dolayı ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlere yönelik Konya İl Müftülüğünün tarafından açılan Kur'an kurslarında ve camilerdeki vaaz dersleri gerçekleştiren Sevgilinin İzinde Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yaptığı 2015 Hac mevsiminde Kur'an yarışması ise 75 kız ve kadın Aziziye Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

SAVAŞLAR TARİH BOYUNCA SÜRÜYOR

Programa Konya İl müftüsü Ali Akpınar ve Konya Karatay İlçe Müftüsü H.Hüseyin Arslantürkil, Müftülüğünün kadın din hizmetlerin Daire Müdürü Saliha Bilginç Konya İl Müftülüğü Din Hizmetleri Daire Müdürü Adam Bahçıvan ve Dosteli Derneği'nin temsilcileri katıldı. Program  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra kürsüye gelen Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, " Adem aleyhisselam zamanından beri savaş devam etmektedir. Harb ile mihrabın arasındaki bağlantı şudur; mihrab imam namaz için durduğu yerdir orada imam da nefsiyle savaş ediyor Hz. Meryem olduğu yerde de mihrabdır. Değerli Suriyeli kardeşlerim bu küçük çocukları Kur'an ilahi ve neşideleri okurken çok etkilendim herşeye rağmen Allah'ın ibadetini ve peygamberin sünnetini uygulamak istiyorlar rabbim sizleri muhafaza eylesin" dedi.

TÜRKİYE İKİNCİ VATANIMIZ

Daha sonra Kur'an kurslarında eğitin gören Suriyeli kız vatan ile ilgili bir şiir okudu. Daha sonra Sevgilinin İzinde Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği  faaliyetleri hakkında sinevizyon gösterisi sunuldu.  Suriyeli kardeşlere yönelik açılan Kur'an kursları ve vaaz dersleri yöneten Najah Sadek kısa bir konuşma yaptı. Sadek, şunları söyledi: "İlk başta ikinci yuvamız olan Türkiye'de AK Partisi'ni  seçimlerden zaferle çıkmasından dolayı kutluyorum. Biz Türki halkına gerçek ensar kardeşlerimize yurdunu evlerini kucağını bizlere sevgiyle açan herkese teşekkürü bir borç biliyoruz.  Aynı zamanda savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınarak camilerde ve kurslarda devam eden ve hafızlık yapan kızlarımızı tebrik ediyorum." Daha sonra protokol tarafından hafız kız ve hanımlara hediye takdim edildi. Programın akışında Avrupa'ya göç etmeye çalışan Suriyeli göçmenler hakkında bir tiyatro gösterisi sunuldu.  Program Saliha Bilginç'in yaptığı dua ile sona erdirdi.

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.