Kupada çeyrek final sınavı

Kupada çeyrek final sınavı

Atiker Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında bugün saat 20.30’da sahasında Galatasaray ile karşılaşacak. Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanacak mücadeleyi Bülnet Yıldırım Yönetecek.

Yeşil-beyazlılar kupada 5. turda Batman Petrolspor’u son 16 turunda ise Trabzonspor’u geçerek çeyrek finale yükseldi. Kupaya 5. turdan katılan sarı-kırmızılılar ise ilk olarak Sivas Belediyespor, son 16 turunda da Bucaspor’u eledi.

36. RANDEVU

Atiker Konyaspor ile Galatasaray, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda bugüne kadar 35 kez karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar sahadan 28 kez galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise iki kez rakibini mağlup etmeyi başardı. 5 müsabakada ise kazanan çıkmadı. İki takım 1990-1991 ile 2014-2015 sezonlarında Türkiye Kupası’nda mücadele etti. Söz konusu maçlarda Galatasaray galip geldi. İki takımın bu sezon ligdeki ilk karşılaşmasını Galatasaray, deplasmanda 2-0 kazandı.

 KONYASPOR 2003'TEN BERİ KAZANAMIYOR

Konyaspor, Galatasaray’a karşı en son galibiyetini ligde 2003-2004 sezonunda 13 Eylül 2003 tarihinde Konya’daki maçta aldı. Bundan sonraki 22 lig ve 1 Türkiye Kupası maçında sarı-kırmızılılar 19 kez rakibini mağlup etti. 4 müsabaka da berabere bitti.

RAKİP SON 5 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Galatasaray, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı son 5 müsabakada yenilgi yüzü görmedi. Sarı-kırmızılılar, ligde Göztepe, Kayseri ve Osmanlıspor'u geçerek 3 puan alırken, Türkiye Kupası’nda Bucaspor’u iki maçta da mağlup etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.