Kulübün hafızası silinmiş

Kulübün hafızası silinmiş

Konyaspor eski Başkanı, Öğretim Üyesi, MHP Milletvekili adayı Sait Gönen, kulübü zor günlerin beklediğini belirtirken, üyelikleri silinen eski yöneticilerle ilgili olarak ise çok üzüldüğünü söyledi

Konyaspor eski Başkanı, Öğretim Üyesi, MHP Milletvekili adayı Sait Gönen, kulübü zor günlerin beklediğini belirtirken, üyelikleri silinen eski yöneticilerle ilgili olarak ise çok üzüldüğünü söyledi

 

 

Kimimizin Konyaspor’da en üst düzeyde yöneticilik yapmasından dolayı “Başkanım”, kimimizin bir dönem milletvekilliği yaptığı için  “Vekilim”, kimimizin ise öğretim üyesi olduğu için “Hocam” diye hitap ettiği MHP Milletvekili adayı Sait Gönen, önceki gün gazetemizi ziyaret etti. Konyaspor eski başkanı ile Konyaspor’u konuştuk. Konyaspor’un sıkıntılı bir süreçten geçmesi, özellikle de ligden düşme ile karşı karşıya gelmesi, belli ki, Sait Gönen’i de üzmüş. Yanlış yönetimlerin, yanlış transfer tercihleri yapmalarının kulübü içinden çıkılmaz bir hale soktuğuna dikkat çeken Gönen, özellikle üyelikleri silinen isimlerin kendisini çok üzdüğünü söyledi.

 

Konyaspor’da öyle ya da böyle görev yapmış insanların bir çırpıda üyelikten atılmalarını hoş karşılamadığını söyleyen eski başkan Sait Gönen, bu konuda şunları söyledi: “Konyaspor siyaset üstü bir kurum. Siz bu kulübe parasıyla puluyla, emek vermiş insanları göz ardı ederseniz, Konyaspor’un niye bu durumlara düştüğü açık ve net bir şekilde görülebilir. Siz kulübün hard disk’i yani hafızasını silmişsiniz. Gerçekten çok üzüldüm. Benim başkanlığım döneminde yöneticilik yapmış insanların kulüp üyeliğinden silinmelerini asla tasvip etmedim.  Bu kulüp bir partinin değil, bu şehrin kulübüdür. Bu kulüp partiler üstü bir kulüptür. Bunu inkar edenler bu şehre zarar verirler. Zarar verdikleri de zaten ortada” dedi.

 

VEFA DUYGUSU AĞIR BASMALI

 

Konyaspor’un bu sezon maçlarına gelmediğini söyleyen eski başkan Sait Gönen, bunun da önemli bir sebebinin olduğunu belirterek, “açıkçası kırıldım, dolayısıyla da maçlara gelmedim” dedi.  Gönen, bu kulüpte başkanlık yapmış, bu kulübe öyle ya da böyle hizmet etmiş  insanlara biraz daha vefa gösterilmesi gerektiğine inandığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben bu sezon bir tek maça gelmedim. Niye gelmedim? Bu kulübe başkanlık yapmış insanlara gönderilen biletler, sporcu eşlerinin yanı. Böyle bir şey olur mu? Ben kulüp başkanlığı yapmışım, cebimden para vermişim, ama şeref tribündeki yerim futbolcu eşlerinin yanı. Futbolcu eşlerini küçümsediğimden değil, asla. Onların her biri annedir, bacıdır, kardeştir. Bu kulüpte başkanlık yapmış insanların yeri hak ettikleri yer olmalıdır.  Bu kadar basit mi bu işler. Şu da var, biz arayıp sormasak ya da kulüpte çalışanlar arayıp sormasalar, hatırlanmayacağız bile. Bunlar hoş şeyler değil ve bizleri üzüyor. Sadece kongrelerde hatırlanan başkan veya yöneticilerden olmak açıkçası hoş değil.”

 

ZOR GÜNLER BEKLİYOR

 

Konyaspor’un matematiksel olarak lige kalma şansının olduğuna dikkat çeken Sait Gönen, ancak işin kolay olmadığını belirterek, “Konyaspor’un bu şekilde lige veda etmesi elbette çok üzücü. Bank Asya’da bu kadar geliri olmayacak bu kulübün. Yazılanlar ve konuşulanlar doğru ise kulübün 40 trilyon civarında bir borç yüküyle karşı karşıya kaldığı söyleniyor. Bunun anlamı da şu; Kulübün geleceği karanlık.  Konyaspor öncelikle futbol takımı olmaktan kurtarılıp, kulüp  ve kurum olmalı. Bunu da yapacak olan bu şehrin ileri gelenleri, kanaat önderleri. Özellikle de belediye. Aksi takdirde Konyaspor diye bir takım kalmaz ortada. Ben bu şehirde tanımazken, Konyaspor başkanı olduktan sonra insanların, gençlerin, çocukların samimi sevgilerine tanık oldum. Ama biz başarılı olduk. Bütün imkansızlıklara rağmen, bu takımın başını öne eğmedik. Biz bu başarıyı da insanlarla, bu kulübe maddi manevi destek veren insanlarla yakaladık. Zincirin halkaları olan yönetici, basın, taraftar, futbolcu, antrenörlerle iyi yerlere geldik. Kimseyi hakir görmedik” diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum