Kültürümüzü tanıtamıyoruz
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen üniversite şenliklerinde Konya’nın yerel kültürünü ve değerlerini Türkiye’nin dört bir yanından ve farklı ülkelerden gelen öğrencilere tanıtmak yerine ulusal sanatçılar davet ediliyor
Konya kamuoyu ve öğrencilerin de pek çoğu bu durumdan rahatsızlık duyuyor. Birçok fakültede şenlikler döneminde yoklama alınmadığı için öğrenciler derse girme zorunluluğu da hissetmiyor. Bazı öğrenciler de bu dönemi evlerine, ailelerinin yanına giderek değerlendirmeye çalışıyor.
KARAMAN DA ŞENLİK YAPIYOR
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi de ‘Bahar Şöleni’ adı altında şenlik yapıyor. Dün başlayan ve bugün yapılacak olan etkinliklerle tamamlanacak olan şölende, Selçuk Üniversitesi’nden farklı olarak ün yapmış sanatçılar yerine Karaman kültürünü yansıtacak, üniversitenin içinden çıkmış olan gruplar, topluluklar sahne alıyor. Halk oyunları gösterileri, sergiler, sportif aktiviteler, konferanslar, tiyatro gösterileri, şiir dinletileri gibi alan içi aktivitelere ağırlık veriliyor.
BELEDİYELER DE BÜYÜK PARALAR DÖKÜYOR
BEN ÖLÜNCE KONYA’YI KİM ANLATACAK?
‘Kör Ahmet’ lakabıyla bilinen Ahmet Özdemir de özellikle son yıllarda mahalli sanatçıların tamamen unutulmasından yakındı. Halk müziği ve sanat müziğinin sevilmediğinden yakınıldığına değinen Ahmet Özdemir, “Bu sorun bizim eğitimimizden ve popüler kültüre çok yatkın olmamızdan kaynaklanmaktadır. Tedrisatta halk müziğiyle, sanat müziğiyle, halk sanatıyla alakalı dersler olmazsa sonucu budur. Kendi kültürümüzü ön plana çıkarmıyoruz. Konya’yı yabancılara sömürtüyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.
HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.