Kültür Ve Turizm Bakanı Çelik İzmir’e Geliyor

Kültür Ve Turizm Bakanı Çelik İzmir’e Geliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bir dizi temaslarda bulunmak üzere üzere 26 Ekim 2013 Cumartesi günü İzmir’de olacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bir dizi temaslarda bulunmak üzere üzere 26 Ekim 2013 Cumartesi günü İzmir’de olacak. Yaklaşık dokuz ay önce bu göreve atanan Çelik, ilk kapsamlı İzmir ziyaretini böylelikle yapmış olacak.

Bakan Çelik, programı kapsamında İzmirli turizmcilerle Mövenpick Otel’de biraraya gelecek. Turizmin kanaat önderleriyle bir toplantı yapacak olan Çelik, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır ile Ege ve İzmir turizminin meseleleri ve çözümlerini masaya yatıracak. Saat 10.00’da başlayacak toplantıda ayrıca 2013 turizm değerlendirmesi ve 2014 beklentileri görüşülecek.

İŞLER: İZMİR’İN DESTEĞE İHTİYACI VAR

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik’in ziyaretiyle ilgili açıklama yapan TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı İşler, ilk İzmir ziyaretinden dolayı sektör olarak son derece mutlu olduklarını söyledi. Önceki aylarda ETİK olarak Çelik’i davet ettiklerini belirten İşler, birliğin çağrılarının sonuca ulaştığını söyledi. Mehmet İşler, şunları söyledi: “Özellikle ETİK olarak Sayın Bakanımız'ı İzmir’e çokça davet etmiş, kendisini dört gözle beklediğimizi daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Bakanımız, yoğun programına rağmen bizleri kırmayarak İzmir’e geliyor. Bu yüzden son derece mutlu ve gururluyuz. Sayın Bakanımız'ın İzmir’de sektörün temsilcileri ve kentin dinamikleriyle biraraya gelmesinin oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı adına İzmir’de yürütülen ve yürütülmesi gereken birçok proje bulunmaktadır. Yine İzmir, EXPO sürecinde yoluna devam etmektedir. İzmir’in daha çok desteğe, daha çok katkıya ihtiyacı var. Sayın Bakanımız Ömer Çelik’in, turizmin ve sektörün sorunlarına karşı hassasiyetini biliyoruz. Kendisinden beklentimiz, kentin dinamiklerini yerinde görerek bizlere omuz vermesidir.”

Bakan Ömer Çelik, turizmcilerle toplantısının ardından İzmir Valiliği’ni ziyaret edecek. Daha sonra EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi ile toplantıya katılacak. AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret edecek olan Çelik, ardından Efes Kongre Merkezi’ne gitmek üzere Aydın'ın Kuşadası ilçesine hareket edecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.