Kula'da Er Meydanı Kuruldu, Halk Güreşe Doydu

Kula'da Er Meydanı Kuruldu, Halk Güreşe Doydu

Kula’nın 92. yıl kurtuluş etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen güreş müsabakaları hisar kapı mevkiinde kurulan güreş sahasında yapıldı. Türkiye çapında ün yapmış çok sayıda güreşçinin de katılımıyla gerçekleştirilen güreş...

Kula’nın 92. yıl kurtuluş etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen güreş müsabakaları hisar kapı mevkiinde kurulan güreş sahasında yapıldı. Türkiye çapında ün yapmış çok sayıda güreşçinin de katılımıyla gerçekleştirilen güreş müsabakaları, Kulalı güreş severlere unutulmaz anlar yaşattı.

Yapılan müsabakalarda başpehlivan Salihli Belediyesi güreş takımından Enver Erişti olurken, Baş Altı kategorisinde ise Kula Spor Kulübü Antrenörü Onur Şenel birinci oldu. Müsabakaları izleye Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Belediye Meclis Üyeleri, büyükşehir Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Kula Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından dualar eşliğinde pehlivanların peşrev çekmesi ile başladı.Türkiye’nin her yerinden 200 güreşçinin katıldığı 4 Eylül Uluslararası Beşi Bir Yerde Kültür ve Turizm Festivaline Kula’dan 40 güreşçi katıldı.

"ATA SPORU GÜREŞE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Her yıl yapılan ve gelişerek büyüyen 4 Eylül Uluslararası Beşi Bir Yerde Kültür ve Turizm Festivali daha da kapsamlı hale getirerek Kula’yı marka kent yapma yolunda ilerleyeceğiz diyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Festivalin gerçekten festival havasında gerçekleşmesi için elimizden gelen çabayı sarf ettik." dedi.

Başkan Tosun, konuşmasına şöyle devam etti: "Kula kabuklarını kırarak yeniden hayat bulması ve bu yükseliş ile birlikte kaliteli bir şehirde yaşam sürdürülebilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle dünyaya açılan kapımız olan Yunus Emre ve 4 Eylül Uluslararası Beşi Bir Yerde Kültür ve Turizm Festivali kapsamında büyümeyi sağlayacağız. Marka olma yolunda kat edilecek yol uzun ve meşakkatli. Kula için, Kulalı hemşerilerimiz için mesai gözetmeksizin çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"GÜREŞ AĞASI BAŞKAN ERGÜN OLDU"

4 Eylül Uluslararası Beşi Bir Yerde Kültür ve Turizm Festivali kapsamında gerçekleştirilen güreş etkinliğine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, güreş ağası oldu. Başkan Ergün, güreş ağası olarak 25 bin TL bağış yaptı. Kula’nın gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Başkan Ergün, her yıl gelerek müsabakalı ve 4 Eylül Uluslararası Beşi Bir Yerde Kültür ve Turizm Festivaline bizzat katılacaklarını belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.