Küçük senaristlerin gurur günü

Küçük senaristlerin gurur günü

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Mustafa Necati İlköğretim Okulu öğrencilerinin birlikte hazırladığı “Karların İlk Aşkı” adlı kısa filmlerin galası Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 Gala öncesi, film çalışmaları sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan “Kamera Arkası Fotoğraf Sergisi” açıldı. Açılış kurdelesini Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Selçuklu İlçe Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Mustafa Necati İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Kağnıcı, hayırsever Aynur Kasabalı ve minik öğrenciler birlikte kesti. Sergiyi gezen protokol üyeleri daha sonra Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen galaya katıldı.
“HAYAL GÜÇLERİNİ ORTAYA KOYDULAR”
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, eğitimde temel eksikliğin hayal gücünün ortaya konulamaması olduğunu belirterek, “Minik öğrencilerimiz burada hayal güçlerini ortaya koydu. Ayrıca bir yandan film çekimini öğrenirken, diğer yandan okuyacakları üniversiteler ve bölümler hakkında bilgi edinme fırsatı buldular. Bu çalışmaları gelecek günlerde daha iyi idrak edeceklerine inanıyorum” dedi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da, “İletişim Fakültesi gibi başarılı fakültelerle Dünya’da ses getiren bir konuma yükseleceğimize inanıyorum” diye konuştu. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer ise kurumsal ve uygulamalı eğitimle Türkiye’nin saygın bir fakültesi olduklarını belirtti. Daha sonra çekilen 10 kısa film arasından seçilen  “Yüksek Topuklar”, “25 Kuruş”  ile “Zehra” adlı kısa filmlerin gösterimi yapıldı.  Filmleri dikkatle izleyen protokol üyeleri, öğrencileri başarılarından dolayı alkışlayarak tebrik etti. Törenin son bölümünde ise projeye destek sağlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Atiker, Sincap ve Selva firmalarının yetkililerine teşekkür belgesi verildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.