Küçük Ayşe doktor olupacı dindirecek

Küçük Ayşe doktor olupacı dindirecek

Konya'da kanser hastası olduğu için ilaç ve kemoterapi tedavisi alan 9 yaşındaki Ayşe, kendisine uygun iliğin bulunup nakledilmesini bekliyor


Geçen yıl halsizlik ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan Ayşe Akıcı'ya (9) lösemi yani kan kanseri teşhisi konuldu. 
İlaç ve kemoterapi tedavisi alan küçük çocuğa ilik nakli yapılmasının şart olduğunu öğrenen anne Hürriyet (36) ile baba Hasan Akıcı (35) iki çocuğuyla birlikte nakil için gerekli tahlilleri yaptırdı. 
Ancak ailenin tüm fertlerinde ilik uyumu sağlanamadı. Bunun üzerine ilik naklinin bulunması için gerekli yerlere başvuruldu.
DOKTOR OLUP ÇOCUKLARIN ACISINI DİNDİRECEK

Anne Hürriyet Akıcıkendilerinin ve kızının her gün umutla ''uygun ilik bulundu'' haberini beklediklerini söyledi. Kızını enfeksiyon kapmaması için dışarıya çıkartmadıklarını, okula göndermediklerini, yanında fazla durmadıklarını adeta her şeyden esirgediklerini belirten Akıcı, ''Benim, eşimin ya da çocuklarımın, nakil için ilik uyumu sağlansaydı çok mutlu olacaktık. Ama sonuçlar olumsuz çıktı. Onun acı çekmesine dayanamıyorum. Kızımı mutlu etmek için uğraşıyorum. Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan eşimle kızımın durumuna çare bulamıyoruz. Derdine deva olamıyoruz'' dedi. 
Umutlu bekleyişi devam eden küçük Ayşe ise, ''Benim gibi hasta çocukların acısını dindirmek için iyileşip doktor olmak istiyorum'' diye konuştu.
AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.