KTO'da ABİGEM toplantısı

KTO'da ABİGEM toplantısı

Konya Ticaret Odası'nda (KTO) Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından ''KOBİ'lere servis sağlamada ticaret ve sanayi odaları ile borsaların rolü'' konulu toplantı yapıldı.

Konya Ticaret Odası'nda yapılan toplantıda, Konya merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren ticaret odası, sanayi odası ve borsaların yöneticileri, ABİGEM'in organizasyonunda KOBİ'lere daha iyi hizmet verebilmek için yapılması gerekenler konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. 
Toplantıda, Londra Ticaret Odası ve Sheffield Ticaret Odası'nda eğitim uzmanı olarak görev yapan Peter Bolton da Avrupa'daki odaların çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
ABİGEM Konya Direktörü Mustafa Salman, toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'nin desteğiyle Konya'da faaliyete başlayan ABİGEM'in KOBİ'lere rehber olmaya, onların sorunlarını tespit edip, çözüm yolu göstermeye devam ettiğini söyledi. 
ABİGEM olarak Konya'da KOBİ'lerin rekabet edebilirliğini geliştirmek için çalıştıklarını ifade eden Salman, şunları kaydetti: 
''Türkiye'de imalat yapan şirketlerimizin yüzde 99.2'si KOBİ niteliğindedir. KOBİ'lerimiz üretim istihdamının yüzde 56.6'sını oluşturduğu dikkate alındığında, KOBİ'lerimizin ülkemiz ekonomisi açısından önemi daha net anlaşılacaktır. Tespitlerimize göre KOBİ'lerimizin karşılaştığı problemler arasında bilgi ve teknoloji eksikliği, finansman sorunu ön plana çıkmaktadır.'' 
Toplantıda, oda ve borsaların yöneticileri karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.