KTO-Karatay Üniversitesi'nde kayıtlar başladı

KTO-Karatay Üniversitesi'nde kayıtlar başladı

KTO-Karatay Üniversitesi'nde 2012-2013 eğitim öğretim yılı kayıtları başladı

Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, üniversite binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 650 olan öğrenci sayısını bin 200'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 
İlk yerleştirmelerle birlikte kayıt sayılarının 434'e çıktığını ifade eden Torlak, ek yerleştirmelerde açılacak sosyal hizmet, turizm ve otel işletmeciliği, inşaat, iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümleriyle birlikte 150 ile 200 arasında bir kontenjan daha açılacağını belirtti. Üniversite bünyesinde hem yerli hem de yabancı öğretim üyelerinin bulunduğunu anlatan Torlak, temel hedeflerinin uygulamalı eğitim verebilmek olduğunu dile getirdi. 
Öğrencilere Konya'yı ekonomik, tarihsel, kültürel birikimleriyle tanıtmak istediklerini vurgulayan Torlak, üniversitenin fiziki mekanlarını öğrencilerin faydalanabileceği şekilde geliştirmeye çalıştıklarını belirtti. Torlak, hafta sonuna kadar kayıtların devam edeceğini dile getirerek, şunları kaydetti: ''İkinci binamız bu eğitim öğretim yılında faaliyete başlayacak. 2 binamızın ihaleleri de yapıldı. Onların da temel atma çalışmaları başlamak üzere. İkinci bir fakülte binamız ve sosyal tesisimiz bir sene sonra hazır hale gelmiş olacak. Yaklaşık 2 ay sonra spor tesislerinin açılacak. Kayıt döneminde üniversitemize yerleşen öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Çok iyi bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi ümit ediyorum.''
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.