KTO Karatay ABD üniversiteleri ile işbirliğine gidiyor

KTO Karatay ABD üniversiteleri ile işbirliğine gidiyor

KTO Karatay Üniversitesi, ABD George Mason Üniversitesi ile çeşitli konularda işbirliği yapmak ve ortak projeler geliştirmek için düğmeye bastı

ABD Başkanı Obama'nın Ortadoğu danışmanlığını da yapan George Mason Üniversitesi'nden, KTO Karatay Üniversitesi ile fikir alışverişinde bulunmak ve işbirliği için Konya'ya gelen üniversite temsilcisi Keith Segerson, Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Okka ve dekanlar ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan KTO Karatay Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Okka, eğitim kalitesini daha da yükseltmek ve sanayi-ticaretin lokomotifi olacak bir üniversite olmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek, "KTO Karatay Üniversitesi olarak uluslararası bir üniversite olma yolunda hızla ilerliyoruz. ABD'den üniversitemizi ziyarete gelen ülkenin en seçkin üniversitelerinden George Mason Üniversitesi ile eğitimde ortak hareket edilmesi konusunda olumlu görüşmeler yaptık. Bu bağlamda karşılıklı olarak öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapabilecek, yüksek lisans ve doktora öğrencileri gönderebileceğiz. Bu anlaşma ile öğrencilerin hem kendilerini, hem de yabancı dillerini geliştirmelerine büyük katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.
Prof. Okka, ayrıca görüşmelerde iki ülke arasında ithalat-ihracatın geliştirilmesi için de ortak projeler hazırlanmasına karar verdiklerini sözlerine ekleyerek bu projelerle Konya ve ülke sanayisine katma değer sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
İHA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.