Krv’de Üniversiteli Sayısı Geçen Sene Rekor Kırdı, Bu Sene Düşüş Gösterdi

Krv’de Üniversiteli Sayısı Geçen Sene Rekor Kırdı, Bu Sene Düşüş Gösterdi

KRV’deki geçen seneki çifte Abitur mezunları verilmesi ile birlikte bu sene üniversiteye başlayanların sayısında düşüş olduğu bildirildi. KRV Bilim Bakanı Svenja Schulze eyalette üniversitelerin eğitime başlamaları dolayısıyla yaptığı...

KRV’deki geçen seneki çifte Abitur mezunları verilmesi ile birlikte bu sene üniversiteye başlayanların sayısında düşüş olduğu bildirildi.

KRV Bilim Bakanı Svenja Schulze eyalette üniversitelerin eğitime başlamaları dolayısıyla yaptığı açıklamada “Beklenildiği gibi çifte abitur ile birlikte rekor seviyede artan üniversiteye başlayanların sayısı bu dönem düşüş gösterdi. Başlayanların sayısı 111 binden 106 bine düştü.” diyerek aradaki farkın 5 bin olduğunu ifade etti. Bu fark ise eyalet genelinde yüzde 4 oranına tekabül ediyor.

Üniversitelerin verdiği bilgilere göre eyalet üniversitelerinde toplam 700 bin genç okuyor. Bunun ise geçen seneki aynı döneme göre 14 bin adet daha fazla olduğu ve yüzde 2’lik bir artış anlamına geldiği ifade edildi. Bakan Schulze bunu da değerlendirdiği konuşmasında “Toplam sayıdaki okuyan sayısı ve bu seneki kayıtlardaki azalma tamamen çifte abiturdan kaynaklanmaktadır. Yüksek okullarımız zaten bunlara hazırlıklıydı.” ifadelerine yer verdi.

KRV rektörler birliği başkanı Prof. Dr. Martin Sternberg’de aktüel rakamlardan yola çıkarak “Her gün daha karmaşıklaşan dünyamızda 106 bin gencimizin üniversite okumakta karar kılması bizleri sevindiriyor. Üniversitelerimizde her yeni öğrenci bizim için yeni bir iştir ve çeşitliliktir ki, buna seviniyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.