'Kronik Baş Ağrısı Beyin Tümörünün Habercisi Olabilir'

'Kronik Baş Ağrısı Beyin Tümörünün Habercisi Olabilir'

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin-Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Memduh Kerman, tekrar eden baş ağrılarının ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Kerman, "Tekrar eden baş ağrıları ihmal edilmemeli. İnsanlar ağrı...

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin-Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Memduh Kerman, tekrar eden baş ağrılarının ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Kerman, "Tekrar eden baş ağrıları ihmal edilmemeli. İnsanlar ağrı kesicilerle bu ağrıları geçiştiriyor. Fakat, 'Kronikleşen ağrıları baş ağrısı deyip geçiştirmeyin' diye ısrarla söylememize rağmen hastalar araştırmayabiliyor. Kronik baş ağrısı beyin tümörü habercisi olabilir." dedi.

Yıllarca baş ağrısıyla yaşayan Mümine Balcı, şikayetlerinin arttığı dönemlerde ağrı kesicilerle rahatlamaya çalışmış. Baş ağrısı yerini bayılmalara bırakınca yapılan incelemeler sonucu beyninde tümör olduğu anlaşılmış. Sıklıkla yaşadığı başağrılarını anlatan Balcı, "Sık sık baş ağrısı çekiyordum. Strese bağlı baş ağrısı teşhisi sonrası migren tedavisine devam ediyordum. Fakat bir gün çok şiddetli bir ağrıyla sarsıldım. Sürekli elimi yüzümü yıkıyor, rahatlamaya çalışıyordum. Yüzümü yıkadığım bir sırada banyoda bayılmışım. Oğlum beni yerde görünce kaldırıp odaya götürmüş. O gün içerisinde bayılmalar ve geçici bilinç kayıpları tekrar edince ben bu ağrının altında başka bir şeyler olabileceğini düşünerek doktora gitmeye karar verdim." diye konuştu.

Hastaların gittikleri doktorun kendisini sahiplenmesini, onunla ilgilendiğini hissettirmesini beklediklerini vurgulayan Balcı, "Özellikle benim gibi kritik durumdaki hastalar için doktorun ilgi ve alakası çok daha önemli. Ameliyatım yaklaşık 8 saat sürdü. Ameliyat sonrası bir hafta da hastanede kaldım. Buradaki tüm çalışanlara ilgilerinden dolayı bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu zorlu süreçte bana yalnız olmadığımı hissettirdiler." şeklinde konuştu.

Mümine Balcı'nın ameliyatını yapan Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin-Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Memduh Kerman da tedavi hakkında şunları söyledi:

"Beynin ortasında parmak gibi bir damar var. Hastamızda bulunan tümör bu damarı tutmuş. Biz bu parçayı bağladık. Fakat bu bağlama beyne zarar verebildiği için riskli bir operasyondu. Bu hastamızda çok şükür böyle bir sorunla karşılaşmadık. Tümör ilk ameliyatta tamamen temizlendi. Beynin orta damarını tutan büyük bir menenji şiddetli baş ağrısıyla kendini fark ettirdi. Kronik baş ağrısı şikayetinin altından böyle bir hikaye çıktı. Bu nedenle kesinlikle tekrar eden baş ağrıları ihmal edilmemeli. İnsanlar ağrı kesicilerle bu ağrıları geçiştiriyor. Fakat, 'Kronikleşen ağrıları baş ağrısı deyip geçiştirmeyin' diye ısrarla söylememize rağmen hastalar araştırmayabiliyor. Eğer bir sorun varsa bunu erken fark etmenin çok önemli olduğunu unutmamak gerek. Kronik baş ağrısı beyin tümörünün habercisi olabilir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.