Krizde, bankanın alternatifibarter sistemi oldu

Krizde, bankanın alternatifibarter sistemi oldu

Konyalı işletmeleri barter sistemi tanıştıran Türk Barter, sanayici ve iş adamlarına kriz ortamında dar boğazdan çıkış yolunu gösterecek çözümlerini dile getirmek için bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Türk Barter Kurumu Konya Şube Müdürü Fikri Gemici, ekonomik krizin çıkmasından sonda Barter sistemini kullanmaya başlayan iş adamı ve sanayicilerin sayısında artış yaşandığını, son aylarda kurumlarına üye olanların sayısının yüzde 10 arttığını dile getirdi.

“Barter sistemi ile firmalar, bir araya geliyor, birbirleriyle alışveriş yapabiliyor ve mal veya hizmetin bedelini para ile değil üretim ve hizmet ile ödüyor” diyen Gemici, “Bu sistem ile firmalar hem stoklarını eritme fırsatı yakalıyor, hem içinde bulundukları ekonomik çıkmazı kolaylıkla atlatıyor. Benzersiz bir finans sistemi olan barter’i kullanan firmalar enflasyondan ve likidite sıkışıklığından etkilenmiyor. Güvenli ve sürekli satış yapma olanağı elde ediyor.” diye konuştu.

Barter sisteminin, kriz ortamında bankacılığa alternatif olduğunu belirten Gemici, “Bankalar kredi verirken inanılmaz derecede sorguluyor. Çok fazla prosedür uyguluyor. Ama Barter sisteminde kredi almak daha kolay. Mesela, KOSGEB üyesi KOBİ’lere 250 bin TL’ye kadar kredi veriyoruz.” dedi.

Sanayici ve işadamlarına, barter sistemini kullanmalarını tavsiye eden Gemici, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Global ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerin yansıması olarak ekonomik durgunluğun aşılması için Konyalı iş adamlarının ticari işlemlerinin en az yüzde 20’sini Barter ile gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.