Kripto para Bitcoin’e sert darbe!

Kripto para Bitcoin’e sert darbe!

Sanal paralar arasında en büyük hacme sahip olan Bitcoin’e HSBC’den bir darbe geldi. Dev banka kripto para borsalarına para transferine müsaade etmeyecek.

Bitcoin 2017 yılında 20 bin dolar seviyesinden 3 bin dolar seviyesine kadar düşerken binlerce kişiyi mağdur etmişti. Sanal paralar arasında en çok bilinen ve en büyük işlem hacmine sahip olan Bitcoin’de 2017 yılına benzer bir hareket başladı.

HSBC'NİN SON HAMLESİ BİTCOİN'İ VURDU

Dünyanın en büyük bankalarından olan İngiltere merkezli HSBC Bitcoin yatırımcılarının kazançlarını nakit olarak çekmesine müsaade etmeyeceğini açıkladı. Kripto paralara karşı sert hamleleriyle tanınan bankanın bu kararından sonra Bitcoin başta olmak üzere diğer sanal paralarda da çok büyük bir düşüş yaşandı. 2017 yılında bir çok spakülatif söylemlerle biranda 20 bin dolara çıkan Bitcoin çok sert bir şekilde 3 bin dolar seviyesine düşerken çok büyük mağduriyetler ortaya çıkarmıştı.

HSBC’nin kararından önce 42 bin dolar seviyelerinde olan Bitcoin dün gece itibariyle biranda 35 bin dolar seviyesine kadar düştü. 40 bin dolar üzerinde ‘Bitcoin çok daha fazla yükselecek’ söylemleriyle bir çok insan bu sisteme bulaşırken bugün itibariyle çok büyük kayıplar yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum