Köyün Elektriği Kesildi Öğrenciler 2 Gündür Teog Sınavına Karanlıkta Girdi

Köyün Elektriği Kesildi Öğrenciler 2 Gündür Teog Sınavına Karanlıkta Girdi

Mardin merkeze bağlı Dara köyünde borcu nedeniyle DEDAŞ elektrik kesti. Köyde bulunan Dara İlköğretim Okulunun da elektriği kesilmesi sonucu 2 gündür yapılan TEOG sınavlarına katılan çok sayıda öğrenci mağdur oldu. Köyde elektriklerin...

Mardin merkeze bağlı Dara köyünde borcu nedeniyle DEDAŞ elektrik kesti. Köyde bulunan Dara İlköğretim Okulunun da elektriği kesilmesi sonucu 2 gündür yapılan TEOG sınavlarına katılan çok sayıda öğrenci mağdur oldu. Köyde elektriklerin olmadığı için sınavlara tam hazırlanamayan öğrenciler, hem karanlıkta hem de kaloriferlerin yanmadığı için soğuk havada sınava girmek zorunda kaldı. Elektrik kesintisi yüzünden isyan eden köylüler okul önünde toplanarak DEDAŞ yetkililerine tepki gösterdi.

Dara Köyü Muhtarı ve Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Bilgiç, 2 gündür öğrencilerin elektrik olmadığı için hem karanlıkta hem de soğuk havada sınava girdiğini belirtip, hem DEDAŞ’a hem de yetkililere tepki gösterdi. DEDAŞ’ın köyün elektriğini kesmesi sonucu köyde bulunan Dara İlköğretim Okulu'nda 2 gündür TEOG sınavlarına giren öğrenciler mağdur edildiğini belirten, Muhtar ve Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Bilgiç, bir haftadan beri elektrik kesintisinden dolayı köyün su kuyusu motorunun çalışmadığı için okulun da susuz kaldığını söyledi.

Yaklaşık bir aydan beri köyde her gün 4 saat elektrik kesintisi yapıldığını belirten Bilgiç, ”2 gündür köyde TEOG sınavları yapılıyor. Öğrenciler karanlıkta ve soğuk havada sınavlara giriyor. Bir haftadan beri köyümüzün su kuyusunun elektriği de kesildi. Okulumuzun da elektriği kesildi. Pazartesi günü DEDAŞ’a gittim. DEDAŞ il müdürü ve bu konu ile ilgili şube müdürü ile görüştüm. Okulun elektriği ile köyün su kuyusu elektriğinin birbiriyle ilgisi olmadığını, sonuçta buranın bir okulun olduğunu orada öğrencilerin okuduğunu dile getirdim.” dedi.

Durumu Kaymakama ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmesine rağmen 2 gündür sorun çözülmediği ve öğrencilerin bu şekilde sınava girdiğini ifade eden Bilgiç, ”Milli Eğitim Müdürü kendisi DEDAŞ'ı aradı ve hemen elektrik geleceğini söylediler. Dün sınav bitti elektrik gelmedi. Bugün yine sınav başladı. Elektik yok. Bu konuda biz şikayetçiyiz. Öğrencilerin hem moralleri bozuk hem de psikolojileri bozuldu. Karanlıkta sınava girdiler. Soğuk yerde kalıyor. Su yok. Elektrik olmadığı için kalorifer yanmıyor. Çocuklar üşüyor. Okulda 320 öğrenci eğitim görüyor.” şeklinde tepki gösterdi.

Öğrenci velisi Ahmet Eliş ise 2 gündür öğrencilerin sınavlara elektrik olmadan girdiğini söyledi. Eliş, ”Bu okulda ne su var, ne de elektrik. Her taraf berbat. Çocuklar okula gitmiyor. Çocuğum TEOG sınavına girdi. Karanlık içinde sınava hazırlandı. Elektrik yok, su yok. Kalorifer yanmıyor. Bu çocuklar ne anlayacaklar bu sınavlardan.” ifadelerini kullandı.

TEOG sınavına giren 8 sınıf öğrencisi Ayşe Demir de TEOG sınavlarına elektrik olmadan girdiğini ifade etti. Demir, ”Okulda elektriğimiz yok, üşüyoruz. Isınacak yer bulamıyoruz. Yemek yiyecek yerde yok. Elektrik olmadığı için sınavlara hazırlanamadık. 2 gündür elektrik olmadan sınava giriyoruz. Bir yandan karanlık bir yandan kalorifer yanmadığı için üşüyoruz. Evde de elektrik olmadığı için sınavlara hazırlanamadık. Zor durumdayız.” şeklinde yaşadıklarını aktardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.