Köylüler Yıkım İhalesine Karşı Eylem Yaptı

Köylüler Yıkım İhalesine Karşı Eylem Yaptı

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bulunan 180 kaçak yapının yıkım ihalesinin yapıldığı yerde köylüler eylem yaptı. İhaleye katılım olmayınca ileri bir tarihe ertelendi. Ayvacık ilçesinin sahil kesiminde bulunan 36 adet betonarme, 45 adet...

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bulunan 180 kaçak yapının yıkım ihalesinin yapıldığı yerde köylüler eylem yaptı. İhaleye katılım olmayınca ileri bir tarihe ertelendi.

Ayvacık ilçesinin sahil kesiminde bulunan 36 adet betonarme, 45 adet ahşap, 91 adet yığma ve 8 adet prefabrike olmak üzere 180 kaçak yapının daha önce yıkım kararı alınmıştı. Kararın ardından kaçak yapıların yıkılması için Ayvacık Kaymakamlığı'nda bugün ihale yapıldı. İhalenin yapıldığı kaymakamlık önünde toplanan çok sayıda yapı sahibi, eylem yaptı. Ellerine pankartlarla hükümet konağı önünde toplanan vatandaşlar, yıkıma karşı çıktı. Yıkımı değil, imarı istediklerini belirten vatandaşlar, evlerini yıktırmayacaklarını ve direneceklerini söyledi.

Yapıları devletin arazisine yapmadıklarını belirten Şaziye Şen, "Zamanında imar verdiler de biz mi yapmadık. Biz imar istiyoruz. Dolayısı ile de halkım mağduriyetinin giderilmesini ve iyileştirme istiyoruz." şeklinde konuştu.

Mağdurlar arasında bulunan CHP Ayvacık İlçe Başkanı Mesut Bayram bir süre sora ihalenin yapıldığı binadan çıkarak eylemcilere bilgi verdi. Katılımın olmaması nedeniyle ihalenin ertelendiğini belirten Bayram, " Çanakkale bünyesinde bin tane yıkım kararı olan yer var. Neden Ayvacık'tan başlandı. 180 taneyi nasıl belirlediler. Sormak istediğimiz bu." açıklamasını yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.