Köylerde ağaç dikme seferberliği

Köylerde ağaç dikme seferberliği

2002 yılından bu yana 20 milyona yakın fidanı toprakla buluşturan Konya Şeker, bugünlerde köylere TIR'lar dolusu fidan gönderiyor.

Konya nüfusu kadar fidan hedefiyle ağaçlandırma projesini başlatan, yeni hedefini Türkiye nüfusu kadar fidan dikmek olarak belirleyen Konya Şeker, bölgedeki ağaç sayısını artırmak için kırsalda oturanlara binlerce fidan dağıttı. Konya Ovası'nda son yıllarda ağaçlandırma seferberliği başlatan Konya Şeker sayesinde Cihanbeyli'deki ağaç sayısı arttı. Cihanbeyli'ye bağlı mahallelerde oturanlar bugünlerde Konya Şeker tarafından gönderilen fidanları toprakla buluşturuyor. İlçe sakinlerine ücretsiz fidan dağıtan Konya Şeker, diğer kurum ve kuruluşlara örnek oldu. Cihanbeyli'nin Kuşça Mahallesi'nden Ethem Kırkan da Konya Şeker'den aldığı fidanlarla çiftliğinin etrafını ağaçlandırdı. Son 10 günde 100'e yakın fidanı toprakla buluşturan Ethem Kırkan, şunları söyledi: "Konya Şeker örnek bir projeye imza atıyor. Şeker sayesinde çiftlik yolumu ve çiftliğimin etrafını ağaçlarla süsledim.

Şeker, hem ağaç dağıtıyor hem de ağacın önemine vurgu yapıyor. Şubat ayından beri fidan dağıtılıyor. Duyarlı vatandaşlar ücret ödemeden onlarca fidan aldı. Aldığımız fidanları belediyenin kazıcısı ile kısa sürede ve kolay bir şekilde ektik." Konya'da ağaç sayısının az olduğunu da belirten Kırkan, "Konya Ovası'nda başlatılan ağaç seferberliğine destek verilmeli. Ağaç dikmek aynı zamanda kutsaldır" ifadelerini kullandı. Yeşile önem veren kurum ve kuruluşların halk nezdinde takdir topladığını belirten Kırkan, sözlerini Konya Şeker'e teşekkür ederek bitirdi. Öte yandan Konya Şeker'in kuraklıkla mücadele ve ekosistemde tarımsal üretim aleyhine bozulan dengeyi üretici lehine değiştirmek amacıyla başlattığı ve Türkiye nüfusu kadar ağaç hedefiyle yürüttüğü ağaçlandırma çalışmalarını, sürekli hale getirmek için kurduğu ve 2004 yılında faaliyete geçirdiği Fidan Üretim Merkezi'nin kapasitesi de 3 milyona çıkarıldı.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.