Köyde servis minibüslü kanser taraması

Köyde servis minibüslü kanser taraması

Karaman'da köylerinden servis araçlarıyla ilçeye getirilen kadınlar, buradaki gezici meme kanseri tarama aracında mamografisi çekildikten sonra evlerine bırakılıyor

Karaman'da köylerinden servis minibüsüyle ilçeye getirilen kadınlar, burada bulunan gezici meme kanseri tarama aracında mamografisi çekilerek evlerine bırakılıyor.
     Karaman Sağlık Müdürü Nuriye Ulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe ve köylerde yaşayan, kanser taraması yaptırma imkanı bulamayan kadınlar için, Bakanlığın Karaman'a sevk ettiği gezici meme kanseri tarama aracıyla tarama yaptığını söyledi.
     Aracın ilk olarak Ayrancı ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi önüne konuşlandırıldığını ifade eden Ulu, ''Sırasıyla köylere gönderilen servis araçları muayene olacak kadınları ilçe merkezindeki tarama aracına kadar getiriyor. Burada taramaları yapılan, mamografisi çekilen kadınlar kanser hakkında bilgi verildikten sonra tekrar köylerine götürülüyor. Bu önemli çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz'' dedi.
     Bu uygulamaya kadınların umduklarından daha fazla ilgi gösterdiğini vurgulayan Ulu, amaçlarının Karaman'da yaşayan kadınların tamamını bir sağlık taramasından geçirmek olduğunu söyledi.
     Ulu, kent merkezinde yaşayan kadınların ise Devlet Hastanesi bünyesindeki Karaman Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) ulaşabildiklerini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.