Kötü sistemde iyi eğitim verilemez
Yayınlanma:
Güncelleme:
Prof. Dr. Menderes Coşkun, “Modern okullarımız var. Ancak uluslararası alanda masal, çizgi film, hikaye, roman gibi başarılı ürün çıkaramıyoruz. Bunun en büyük nedeni her yıl değişen eğitim sistemidir. Kötü sisteme iyi öğretmen olmak çok zor" dedi
Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Çağdaş yaklaşımlar ışığında Türk eğitim sistemi ve öğretmenlik mesleği” ismiyle panel düzenledi. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Menderes Coşkun, Eğitimci-Yazar Murat Kaya, Mevlana Üniversitesi’nin geçen yıl ilk mezunlarından olan ve bu yıl öğretmenliğe başlayan Merve Uluer ve Fatma Bülbül katıldığı panelin oturum başkanlığını Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vehbi Çelik yaptı.
Eğitimde uluslararası alanda Türkiye'nin karnesinin çok kötü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Menderes Coşkun, “Birçok okulumuzda her türlü imkân var. Ancak roman, hikâye, masal ve çizgi film gibi başarılı ürünlerimiz yok. Yurt dışından ithal ediyoruz. Orhan Pamuk, Elif Şafak, Halit Ziya, Halide Edip gibi başarılı gözüken isimler yabancı ülkelerde veya yabancı okullarda yetişmiştir. İklim olmazsa insan yetişmez. Ezbere dayalı bir eğitim sistemimiz var. Kütü sistemde iyi öğretmen olmak çok zor” dedi. Eğitim siteminin yanı sıra ailelerinde başarısızlıkta pay sahibi olduğunu dile getiren Eğitimci-Yazar Murat Kaya da, “Ben yemedim çocuğum yesin, ben olmadım çocuğum olsun diye bir zehirleme var. Çocuğun üzerine maddi her imkânı vererek yüklenmek ona fayda sağlamaz. Paylaşımcı sevgiyle onun gelişimine katkı sağlamak gerekir” diye konuştu.
Çiçeği burnunda öğretmenlerden Fatma Bülbül ise, “Öğrencilerimin bir şey öğrendiğinde tek bir tebessümü ‘iyi ki bana öğretmen olmuşum dedirttiriyor’ derken, Merve Uluer, “Öğrencilerimin her gün gelip sarılarak ‘Öğretmenim’ demesi bana her sıkıntıyı unutturuyor” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ
Resmi İlanlar
Eğitim
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.