Kosova Büyükelçisi Spahui, Sivas Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Kosova Büyükelçisi Spahui, Sivas Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret etti.Sivas Kosova Dostluk Platformu ve Cumhuriyet Üniversitesi tarafından Kosova’nın Bağımsızlık Sembolü Adem Jashari Anıtı...

Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret etti.

Sivas Kosova Dostluk Platformu ve Cumhuriyet Üniversitesi tarafından Kosova’nın Bağımsızlık Sembolü Adem Jashari Anıtı ve Parkı’nın açılışı için kentte gelen Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu, Adem Jashari’nin aile temsilcisi Murat Jashari, Kosova eski bakanlarından aynı zamanda Priştina Üniversitesi Politika Fakültesi Dekanı Bugar Dugolli ile Sivas Kosova Dostluk Platformu Onursal Başkanı Hüseyin Kaptan ve İlbeyliler Dernek Başkanı Mesut Acıöz Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Balkanlardaki ülkelerle ortak bir geçmişe sahibiz. Dilimiz, kültürümüz birbirine benziyor. Hepimiz aynı ağacın farklı dallarıyız. Bu çerçevede sizleri burada ağırlamaktan mutluyuz. Aynı zamanda kurtuluşunuzun sembolü olan Adem Jashari’nin anıtının ve isminin ilimizde bulunacak olmasından çok mutluyuz." dedi.

Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu ise, "Belediye başkanımızı daha öncede ziyaret etmiştim. Makam odası o zaman çiçek bahçesi şeklindeydi, seçim kazanmıştı. Sonrasında da başkanımız Kosova’yı ziyaret etmişti. Dostluk ilişkilerimiz oldukça iyi seviyede. Yine belediye başkanımızın da dediği gibi aynı kültürün parçalarıyız, bir arada olmasak da kalplerimiz her zaman burada." ifadesini kullandı.

Ziyaretin anısına Başkan Aydın ve Büyükelçi Spahiu birbirlerine hediye sundular.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.