Koruyucu: Cihat ruhu  her zaman korunmalıdır

Koruyucu: Cihat ruhu her zaman korunmalıdır

HİSDER (Hikmet İlim ve Sanat Derneği)'in Konya Muharip Gaziler Derneği binasında düzenlediği “Pazartesi Toplantıları”nın konuğu Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hoca Efendi’nin torunu Mustafa Koruyucu oldu

HİSDER (Hikmet İlim ve Sanat Derneği)'in Konya Muharip Gaziler Derneği binasında düzenlediği “Pazartesi Toplantıları”nda Halepli Muhammet Seyit’in “Buruc” ve “Tarık” surelerini okuduktan sonra Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hoca Efendi’nin torunu Mustafa Koruyucu, tilavet edilen sureler hakkında dernek üyelerine bilgi verdi.

FİZİK VE METAFİZİK KAVRAMLARI

Kur’an-ı Kerim’in vahiyden bir parça olduğu üzerinde duran Koruyucu, “Kur’an-ı Kerim Cibril vasıtasıyla indirilmiştir. Vahiy gayp’ır. Fizik, 5 duyu organımız tarafından hissedebildiğimiz alandır. Metafizik ise matematiktir. Gayp ispatlanamaz, iman edilir.Sırat’ı ispatlayamayız. Fıtratı bozulmuş kişiler gerçeği yakalayamaz. Peygamberlerin vazifeleri tebliğ yapmaktır. Peygamberler ispatla ilgili çalışmalar yapmamışlardır. İspatlama işi Yahudilik’le başlamıştır. Cenab-ı Hak bilmemiz gerekenleri Kur’an, sünnet ve icma ile bildirmiştir. Bu sebeple hayatımızın merkezine Allah’ı koymalıyız.”

Son gelişen olaylar ışığında Filistinliler’in uğradığı zulme değinen Koruyyucu, cihat ruhunu taşıyanların gelecekte söz sahibi olacağını ifade ederek “Allah 15 bin kişiye şehadeti nasip etti. Bunlar Allah’tan başka kimseden yardım beklemediler. Hristiyan’ı, ateisti Müslüman yapmaya uğraşacağına yapacağımız iş 1,5 milyar Müslüman’dan 500 milyonunun adam gibi Müslüman olmasını sağlanmasını ister. Günümüzde Müslümanlar birilerinin oyuncağı haline getirilmiştir.”

Mustafa Koruyucu, konuşmasının sonunda hak ile batılı ayıran tek kitabın Kur’an-ı Kerim olduğunu cihat ruhu her daim korunmamız gerektiğini belirtti. Sohbetin soru cevap kısmından sonra dernek üyeleri Hamza Ertaş ve Osman Karataş tarafından Muhammet Seyit’e dernek plaketi, HİSDER Başkan Yardımcısı Mustafa Dündar tarafından Mustafa Koruyucu’ya hediyesi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum