Kornea nakli ile sis perdesinden kurtuldu

Kornea nakli ile sis perdesinden kurtuldu

Doğuştan kornea tabakasındaki bozulma nedeniyle her iki gözünde de büyük ölçüde görme kaybı olan 28 yaşındaki Kezban Hüyük, yapılan kornea nakli ile hayata tutundu.

 
Kezban Hüyük (28), yaptığı açıklamada, doğuştan kornea tabakasındaki bozulma nedeniyle görme sorunu yaşadığını, bu nedenle hayatının sıkıntılar içinde sürdüğünü söyledi. 
Ailesinin küçük yaşlardan itibaren kendisini imkanlar doğrultusunda doktorlara götürdüğünü ancak bir sonuç alamadıklarını ifade eden Hüyük, birkaç yıl önce de neredeyse tamamen görememeye başladığını bildirdi. 
Yaklaşık dört ay önce ailesinin yardımıyla Numune Hastanesine geldiğini, gözde gerçekleştirilecek bir kaç operasyon sonrası kornea nakliyle görebileceğini öğrendiğinde hemen hastanenin kornea bankasına nakil için başvurduklarını anlatan Hüyük, şunları kaydetti: 
''Bir ay önce uygun korneanın bulunduğu haberini aldık. Dünyanın en mutlu insanı oldum. O gün gece mutluluktan uyuyamadım. Bulunan uygun kornea ile sol gözüme nakil gerçekleşti. Yapılan tedavi sonrası gözümü ilk açtığımda, hayatla aramdaki sis perdesi nakille birden ışığa döndü. Çok mutlu oldum. Yardım alarak geldiğim hastaneden tek başıma çıktım. Dünyaya bu şekilde bakmak çok güzel. Artık hayallerimi hep ertelemek zorunda değilim. Görememekten dolayı insanlardan çekinmeme gerek kalmadı. Hastalığımdan dolayı gidemediğim okula artık özlemle bakmayacağım. İçimde hep bir uhde olarak kalan eğitimime ilkokul diploması alarak başlamak istiyorum.'' 
Hüyük, ilerleyen zamanlarda diğer gözüne de yapılacak nakille tamamen görmeyi ümit ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.