Körfez Yayınları'ndan Barkodlu Ve Animasyonlu İnteraktif Kitap Seti

Körfez Yayınları'ndan Barkodlu Ve Animasyonlu İnteraktif Kitap Seti

Her yaş ve sınıftan öğrencilere sağladığı kaliteli eğitim kitaplarıyla adını duyuran Körfez Yayınları, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik hazırladığı, teknolojiyle donatılmış interaktif kitap setini tanıttı. Hem YGS ve LYS...

Her yaş ve sınıftan öğrencilere sağladığı kaliteli eğitim kitaplarıyla adını duyuran Körfez Yayınları, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik hazırladığı, teknolojiyle donatılmış interaktif kitap setini tanıttı. Hem YGS ve LYS hem de TEOG gibi sınavlarda öğrencilere yazılı ve görüntülü olarak eğitim verecek olan kitaplar, "akıllı barkod" sistemiyle donatıldı. Kitaplardaki akıllı barkodları telefonlarına okutan öğrenciler, istedikleri konuyla ilgili görüntüleri, soruları ve çözümlerini görebilecek.

Körfez Yayınları Genel Müdürü Halit Dağcı, yaptığı açıklamada, “İnteraktif öğrenmeyi amaçlayan, öğrencinin öğrenmesini kolaylaştıran ve öğrenmeyi kalıcı kılan kitaplar olarak piyasaya sunduk. Kitaplarımızın ana özellikleri, öğrencilerin konuları anlayabilmesi adına öz ve akıcı bir anlatıma sahip olması, görselle yoğun bir şekilde desteklenmiş olması. Aynı zamanda konuların öğrenci tarafından daha iyi anlaşılması için öğretmenlerin soru çözümlerini yaptıktan sonra öğrencilere ‘Sıra Sende’ bölümlerine yer verilmesi. Öğrencilerin konuyu kavrayıp kavrayamadığını ölçen sorularla desteklenmiş olması. Eğer öğrenciler soruları çözemezlerse öğretmenlerimiz tarafından bu soruların çözümleri de kitap içinde mevcut. Her konuyla ilgili boşluk doldurma, doğru yanlış etkinliği gibi birçok etkinlik var. Konuların rahat anlaşılıp anlaşılmadığını test eden, bunların ölçümünü objektif bir şekilde yapan sistem bulunuyor. Anlaşılmayan konularla ilgili soru çözümlerinin öğretmenlerimiz tarafından yapılıp öğrenciye bir kez daha konu üzerinden anlatıldığı bölümlerimiz mevcut.” dedi.

AYNI ZAMANDA OKULLARA YÖNELİK

Kitapların, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun hazırlandığını ve aynı zamanda öğrencilerin okullarındaki dersleri için de çok önemli bir kaynak olduğunu vurgulayan Dağcı, “Kitaplarımız aynı zamanda öğrencilerimizi yazılıya hazırlayan bir kitap. Okullara dönük bir kitap olduğundan dolayı öğrencilerimizin en büyük sıkıntısı olan yazılılarda ne tip sorular çıkacağı ya da yazılıya nasıl hazırlanacağı konularında da çok önemli kitap. Öğrencilerimiz, yazılı sınavlarına bu kitaplarla hazırlanabilecekleri gibi çözemedikleri soruların çözümlerine de ulaşabilecek.” dedi.

BARKOD UYGULAMASI VE ANİMASYONLAR

İnteraktif kitap setini diğerlerinden ayıran en önemli özelliğin barkod sistemi ve animasyonlar olduğunu ifade eden Dağcı, “Kitaplarda animasyonlar mevcut. İnteraktif animasyonlarla öğrencilerimiz, özellikle internet üzerinden veya DVD ile beraber animasyonlarla çok rahat bir şekilde bu konuları, çok daha rahat ve ayrıntılı bir şekilde öğrenebilecek. Öğrencilerimizin anlamakta zorlandığı bölümler, öğretmenlerimiz tarafından akıllı tahtada anlatılıp kayıtları yapıldıktan sonra DVD içine bunları koyduk ki öğrencilerimiz, kitapta çalışarak anlayamadıkları yerleri rahatlıkla o videolardan öğretmenlerimizin anlatımlarını dinleyerek anlayacaklar. Yine çözemedikleri sorular varsa bunların çözümlerine, çözüm videolarında çok rahat ulaşabilecekler. Bu kitapta, bir öğrencinin ihtiyaç duyacağı öğrenmeye yönelik her şey bulunuyor. Kitaplarımız, ortaokul 5 ve 6 ile lise 9 ve 10. sınıflara dönük çıktı. Önümüzdeki senede 7 ve 11. sınıflara yönelik çıkaracağız. Müfredat değiştikçe kitaplarımızı aktif öğrenim seti dediğimiz, aktif set dediğimiz kitaplara çeviriyoruz ki öğrencilerimiz bundan çok rahat bir şekilde istifade etsinler.” dedi.

Dağcı, interaktif setin liselere dönük YGS ve LYS’lere hazırlıkta, ortaokullara dönük TEOG'a hazırlıkta ve yazılılara yönelik hazırlandığını kaydetti. Kitapta akıllı ikonlar kullandıklarını aktaran Halit Dağcı, “Bu kitapta özellikle akıllı ikonlar kullandık, yani konu anlatım videoları, soru çözüm videoları, animasyonlarla birlikte gelen ikonlar, bu ikonların yanında kare barkodlar mevcut. Öğrenciler illa DVD’ye bağlı kalmaksızın, cep telefonlarındaki kare barkod okutucularla bu kare barkodları okutup istediklerinde konu anlatımında, soru çözümlerinde, animasyonlarında çok rahat ulaşıp cep telefonlarından, tabletlerinden rahatlıkla izleyebilecek.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.