Kordon kanı oldukça değerlidir

Kordon kanı oldukça değerlidir

Konyada kadın doğum uzmanlarına yönelik, kök hücre ve kordon kanı bankacılığı hakkında seminer düzenlendi

Konya’da kadın doğum uzmanlarına yönelik, kök hücre ve kordon kanı bankacılığı hakkında seminer düzenlendi. Onkim Sağlık Bankası tarafından düzenlenen seminerde, İTÜ Kök Hücre Teknolojileri Kordon Kanı Bankası Mesul Müdürü Prof. Dr. Oktay Kadayıfçı, kadın doğum uzmanlarına kök hücre ve kordon kanı’nın önemini anlattı.

Kordon kanının önemine vurgu yapan Prof. Kadayıfçı, “Kordon kanı kök hücreleri sadece doğum esnasında toplandığından dolayı oldukça değerlidirler. Bu nedenle toplama işleminin uzman hekimler tarafından yapılması ve uzman kişiler tarafından uygun koşullarda işlenerek saklanması gerekmektedir.  Kordon kanı toplama işlemi oldukça basit ve acısız bir işlem olup, anne ya da bebeğe herhangi bir zararı kesinlikle bulunmamaktadır” dedi.

Onkim Kök Hücre Teknolojileri Antalya Temsilcisi Sema Yıldız da, “Kordon kanı bankacılığında farklı görüşlere yer verilebiliyor, fakat tüm dünyadaki bilim adamları bu potansiyeli reddetmiyor. Kordon kanının 2 çeşit saklama şekli vardır. Birincisi tedbir amaçlı saklamadır, ilerde doğabilecek rahatsızlık ve hastalıklara karşı kullanılabilir, ikincisi ise tedavi amaçlı kullanılandır. Bu konuda bilgi almak isteyenler adresinden bilgi alabilirler” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.