Konya'yı resmettiler

Konya'yı resmettiler

KTO-Karatay Üniversitesi tarafından bu yıl 2'cisi düzenlenen Dünya Ressamları Buluşuyor etkinliği önceki düzenlenen resim sergisi açılışıyla sona erdi

KTO-Karatay Üniversitesi tarafından bu yıl 2'cisi düzenlenen Dünya Ressamları Buluşuyor etkinliği önceki düzenlenen resim sergisi açılışıyla sona erdi.

27 ülkeden 45 sanatçının katıldığı Dünyanın Ressamları Konya'da Buluşuyor etkinliği önceki gün gerçekleşen resim sergisiyle sona erdi. Resim sergisinin açılışına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, KTO-Karatay Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ömer Torlak, KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, KTO-Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Kolat, KTO-Meclis Başkanı Seyit Karaca, yurtiçinden ve  yurtdışından ressamlar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Resim sergisinin açılışında konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, Konya'nın son bir ayda dünyanın birçok ülkesinden misafir ağırladığını belirterek, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden, Kırgızistan'dan devlet adamlarını ağırladık. Yine çeşitli etkinliklere katılan yüzlerce davetliyi şehrimizde ağırladık. Bu serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise KTO-Karatay Üniversitesi'nin gelişen ve geliştiren bir üniversite haline geldiğini belirterek, "KTO-Karatay Üniversitesi bugün burada dünyanın birçok ülkesinden sanatçıyı buluşturdu ve fark oluşturan bir üniversite oldu. Buradaki misafir sanatçılarımızı önümüzdeki yıl tekrar burada görmek isteriz" diye konuştu.  KTO-Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Kolat ise "Güzel Sanatlar Fakültesi'ne artık resim bölümü açmak zorunluluk oldu. Sanatçı dostlarımıza davetimize katıldıklarını için teşekkür ediyorum" dedi.

ÇOK CİDDİ ESERLER ORTAYA ÇIKTI

KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ise ressamların çok ciddi eserler yaptığını ifade ederek, "Bu tür etkinliklerde en büyük emek ressamlarındır. Üniversitemizde 2 hafta boyunca ağırladığımız misafir ressamlarımız çok güzel eserler bıraktı. Bu eserler 1 ay boyunca üniversitemizde sergilenecek" ifadelerini kullandı.

Küratör Orhan Cebrailoğlu ise  "Dünyaca ünlü ressamların bir araya gelmelerindeki amaç Konya'mızı, Türkiye'mizi tanıtmaktı. Etkinlik boyunca herşey düşünüldü. Çok güzel ve farklı eserler ortaya çıktı. Bu eserler Konya'da kalacak ve ileride açılacak olan çağdaş sanatlar müzesine verilecek. Bu etkinlikte emeği geçen ve bize destek olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından resim sergisinin açılışı yapıldı. Açılışına katılan protokol üyeleri, sergideki resimleri tek tek inceleyerek, sanatçılardan bilgi aldı. Rusya, Bosna-Hersek, Sırbistan, Güney Kore, Tacikistan, Almanya, Mısır, Suriye, Ukrayna, Kazakistan, Slovakya, Özbekistan, Polonya, Hollanda, Litvanya, Yunanistan ve Türkiye'den ressamların katıldığı etkinliğe KTO-Karatay Üniversitesi öğrencileri ve sanatseverler de büyük ilgi gösterdi. Serginin sonunda ressamlar ve misafirler hatıra fotoğraf çekindi. 27 ülkeden 45 sanatçının katıldığı 2. Uluslararası Bilim Kültür Sanat Günleri'nin sona ermesinin ardından sanatçılar dün Konya'dan ayrılarak, ülkelerine döndü. Sergideki eserler 1 ay boyunca KTO-Karatay Üniversitesi'nde sergilenecek.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.