Konya’yı lekelediler

Konya’yı lekelediler

Daha önce yaptığımız haberlerle uyardığımız ‘Dernek tabelası altında faaliyet gösteren yasadışı yerler, Konya imajını lekeliyor. Geçtiğimiz günlerde dernek adı altında faaliyet gösteren bir pavyona yapılan baskında yasa dışı faaliyetler tespit edilmişti

Geçtiğimiz aylarda “Dernekte gazino!” başlığı ile yayınladığımıza haberde dikkat çektiğimiz ‘Dernek adı altında faaliyet gösteren yasa dışı yerler’ Konya’nın imajını lekeliyor. Birkaç gün önce Konya’da ’Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ adı altında faaliyet gösteren bir pavyona polis tarafından yapılan baskın görüntüleri ve haberler tüm yaygın basında yer aldı. Konya İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin Selçuklu’da ‘Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ adı altında faaliyet gösteren bir pavyona yaptığı gece baskınında konsomatris olarak çalışan Ukrayna, Gürcistan ve Kırgısiztan uyruklu 6 kadın gözaltına alınmış ve çatı katına gizlenmiş 3 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda mermi bulunmuştu. Yayınlanan bu haber sonrası sosyal medya üzerinden Konya aleyhinde pek çok olumsuz yorum yapılarak dalga geçildi. Yapılan uyarılara rağmen ise dernek adı altında faaliyet gösteren okey salonları, gece kulüpleri ve pavyonların çalışmasına müsaade ediliyor.

ENGELLERİ DERNEK ADI ALTINDA AŞIYORLAR

Dernek adı altında dernek tüzüğü ile alakası olmayan faaliyetlerde bulunan işletmelerden esnaflar da rahatsız oluyor. İşyerlerini açmak için pek çok resmi prosedürle uğraşan, kazancından bir pay ayırmak zorunda olan esnaf, aynı işi dernek çatısı altında yapan işletmelere uygulanana imtiyazlardan dolayı mağdur oluyor. Derneklere uygulanan imtiyazı fırsat bilen bazı kişiler belediyeden ruhsat alamadığı yerler için bir dernek kuruyor ve faaliyetine istediği gibi başlayabiliyor. Esnaf ve vatandaşlar, Konya imajına zarar veren bu tür yerlere denetimlerin sıklaştırılmasını ve gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyor. Geçtiğimiz haftalarda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 40’tan fazla dernek kapatılmıştı. Benzer kapatmaların yasa dışı faaliyet gösteren diğer dernekler için de yapılması bekleniyor.

DERNEK KURUP OKEY OYNATIYORLAR

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, oda olarak dernek adı altında yasadışı işler yapanlara karşı olduklarını belirterek, “Herkes kurallara uymak zorunda. Normal esnaf kurallara uyacak, ruhsatını alacak, vergisini verecek, dernek adı altında aynı iş yapacaksın sen kurallara uymayacaksın. Bu kabul edilemez” dedi. Kendilerine konu ile ilgili şikayetlerin geldiğini ifade eden Karamercan, şöyle konuştu: “Dernek adı altında kahvehane işleten pek çok yer var. En çok kahvehanecilerden geliyor şikayet. Adam dernek kurmuş bir bakıyorsun içerde okey oynuyorlar. Bize gelen şikayetleri ilgili yerlere bildiriyoruz. Bazı dernekler ile ilgili kapatma kararları geldi. Umarız bunların devamı gelir. Valilik, Büyükşehir Belediyesi makamlarında gerekenlerin yapılacağına inanıyoruz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum