Konya'ya yeni TOKİ konutları müjdesi! 1 yılda tamamlanacak

Konya'ya yeni TOKİ konutları müjdesi! 1 yılda tamamlanacak

Konya'da çok sayıda TOKİ projesi son hız devam ediyor. Son olarak 300'e yakın TOKİ dairesini inşaatı başlıyor.

Türkiye genelinde konut krizi gün geçtikçe büyüyor. Kiralık konut bulmak çok zor, satılık konutların fiyatı ise zirveyi gördü. Öyle ki dünyada konut fiyatının en çok yükseldiği ülke Türkiye oldu. Konya merkezde yeni yapılan 3 oda 1 salon dairelerin başlangıç fiyatı 3 milyon liraya dayandı.

toki-2.webp

Konya'nın meşhur mahallelerinde ise sıfır daire fiyatları 5-10 milyon lira bandında seyrediyor. Durum böyle olunca TOKİ projeleri hızlandırıldı. Konya Selçuklu'da inşa edilen Ardıçlı TOKİ konutlarında toplamda 4 bine yakın daire bulunuyor.

toki-3.webp

Kısa süre önce teslim edilen konutların neredeyse hepsine oturuldu. Konya'da ise çeşitli TOKİ projeleri devam ediyor. Son olarak 300'e yakın TOKİ konutunun temelinin atılacağı öğrenildi.

toki-5.webp

TOKİ, Konya iline 292 yeni konutun inşa edileceğini duyurdu. Hüyük İlçesi Selki Mahallesi'nin 4. Etap bölgesine 126 adet konut, Hüyük İlçesi Akdağ Mahallesi'nin 5. Etap bölgesine 142 adet konut ve Yalıhüyük İlçesi Aşağı Mahallesi'nin 2. Etap bölgesine 24 adet konut yapılması planlanıyor.

toki-4.webp

TOKİ, inşaatların toplam 450 takvim günü içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirtti. İhale sözleşmesinin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer tesliminin yapılacağı ve inşaatın başlayacağı bildirildi.

Konya'daki bu projenin konut eksikliği nedeniyle önemi büyük. İhale 15 Eylül 2023 tarihinde saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum