Konyaya üvey evlat muamelesi

Konyaya üvey evlat muamelesi

Saadet Partisi (SP) Konya Milletvekili adayları Şuayip Koçak, Hasan Hüseyin Uyar, Rauf Büyüktermiyeci ve SP İl Yönetiminden Ramazan Mücevher gazetemizi ziyaret etti

Ziyarette seçim çalışmaları hakkında bilgi veren SP Konya milletvekili adayları, Türkiye’nin Milli Görüş iktidarına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Ziyarette konuşan SP Konya Milletvekili Adayı Şuayip Koçak, Konya’nın yatırımlar konusunda üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi. Konya’da hala bir sivil havaalanının bulunmadığına dikkat çeken Şuayip Koçak, “Yıllardır Konya’ya bir sivil havaalanı yapılması çağrısında bulunuyoruz. Kayseri, Erzincan, Gaziantep gibi şehirlerde sivil havaalanı bulunurken, Konya’nın bundan mahrum bırakılması kabul edilemez. Konya, tarım ve sanayi şehridir. Ülke ekonomisine önemli katma değeri bulunmaktadır. Konya’ya mutlaka sivil hava alanı yapılmalıdır” dedi. Konya’nın çevre yoluna da ihtiyacı olduğunu belirten Koçak, bu konuda da gerekli adımların atılması gerektiğini kaydetti. Hızlı Tren ve Mavi Tünel projelerinin çok eski projeler olduğunu kaydeden Koçak, hükümetin Konya için yeni projeler ortaya koyması gerektiğini söyledi.

KRİZ TÜRKİYE’Yİ TEĞET GEÇMEDİ

SP Konya Milletvekili Adayı Hasan Hüseyin Uyar ise konuşmasında ekonomik verilere dikkat çekerek, Türkiye ekonomisinin sanıldığı kadar güçlü olmadığının altını çizdi. Türkiye’nin dış ticaret açığının sürekli arttığına dikkat çeken Uyar, “Hükümet sürekli olarak krizin Türkiye’yi teğet geçtiğini söylüyor. Fakat yapılan araştırmalar ve ortaya konulan rakamlar bunun gerçek olmadığını gösteriyor. Türkiye’nin yüzde 8 oranında büyüdüğünü söylediler. Türkiye böyle bir oranda büyüdüyse neden hala milyonlarca gencimiz işsiz? Tarımda çalışanlar ve işsiz gençleri hesap edersek işsizlik oranı yüzde 20’leri buluyor. Türkiye’ye gelen sıcak para borsa, döviz ve tahvile gidiyor. Türk ekonomisi hala Derviş-Fisher modeli ile yönetiliyor. AKP Hükümetinin ortaya koyduğu bir ekonomi politikası yok. Türkiye’nin 500-600 milyar dolar arası iç ve dış borcu bulunuyor. Başbakanın ‘Kriz Türkiye’yi teğet geçti’ sözlerine katılmıyoruz” dedi. Ülkenin önemli yatırımlarının yok pahasına özelleştirildiğini aktaran Uyar, “TÜPRAŞ, Petrol Ofisi, Türk Telekom, Seydişehir Eti Alüminyüm ve Tümosan gibi önemli kuruluşlar atıl vaziyette bulunduğu gerekçesiyle özelleştirildi. Milli Görüş iktidarıyla istihdam artacak, borçlar azaltılacak” diye konuştu. SP Konya Milletvekili Rauf Büyüktermiyeci de, manevi ve ahlaki yozlaşmaya dikkat çekerek, “Televizyonlarda bilinçli bir şekilde yapılan yayınlarda gençlerimizin ahlaki bozulmak isteniyor. Alkolik bir nesil ortaya çıkarmak istiyorlar. Türk neslinin alkolik olmamasını isteyenler Saadet Partisi’ne oy versin” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.