Konya'ya müjde! Bu tarihte yağmurla serinleyeceğiz

Konya'ya müjde! Bu tarihte yağmurla serinleyeceğiz

Konya, son haftalarda etkisini artıran sıcak hava dalgasıyla mücadele ediyor. Sıcaklıkları yer yer 35 dereceyi bulurken meteorolojiden sevindirici haber geldi.

Konya, son haftalarda etkisini artıran sıcak hava dalgasıyla mücadele ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son açıklamalara göre, sıcaklıkların yüksek seyredeceği bir dönemin ardından, şehirde çarşamba günü beklenen yağmur, Konyalıları bir nebze olsun rahatlatacak.

Haziran ayının sonlarından itibaren Konya, adeta kavurucu bir sıcaklığın etkisi altına girdi. Günlük ortalama sıcaklıkların 35 dereceyi aştığı şehirde, özellikle öğle saatlerinde dışarıda bulunmak neredeyse imkansız hale geldi. Uzmanlar, bu denli yüksek sıcaklıkların sağlık açısından ciddi riskler taşıdığını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

hava-konya.png

SERİNLEYECEK MİYİZ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son rapora göre, önümüzdeki günlerde de sıcaklıkların yüksek seyretmesi bekleniyor. Ancak çarşamba günü için yapılan tahminler, sıcak hava dalgasının yerini kısa süreli bir serinlemeye bırakacağını gösteriyor. Çarşamba günü Konya genelinde yağmur bekleniyor ve bu yağışın, uzun süredir bunaltıcı sıcaklardan bunalan vatandaşlara bir nefes aldıracağı düşünülüyor. Beklenen yağışların, sıcaklığın etkisini azaltarak geçici bir serinlik getireceği tahmin ediliyor.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.