Konya'ya kurulacak otomobil fabrikasıyla ilgili yeni gelişme! Konum değişti

Konya'ya kurulacak otomobil fabrikasıyla ilgili yeni gelişme! Konum değişti

Türkiye'de otomobil üretiminde artış devam ediyor. Son yıllarda yeni markalar fabrika kurmak için İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Manisa ve Konya'yı incelemeye başladı. Bu araştırmalar olumlu sonuçlandı ve bir fabrika daha kuruluyor.

Türkiye ekonomisi için sanayi üretiminin önemi büyük. Otomobil ve otomobil yedek parçası fabrikalarının artmasıyla ihracat da artıyor. İstihdama olumlu anlamda katkı sağlayan fabrikaların sayısının artması için çeşitli çalışmalar devam ediyor.

otomobil-1.jpg

Son zamanlarda Çinli otomobil markalarının Türkiye'ye fabrika kurma ihtimali konuşuluyor. İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Manisa ve Konya'yı detaylı bir şekilde inceleyen marka yetkilileri en cazip ili belirlemek için çabaladı. Sonuç olarak en çok odaklanılan iller Manisa ve Konya oldu.

otomobil-3.jpg

Manisa İzmir Limanı'na olan yakınlığı ve sanayi üretimindeki potansiyeliyle avantajlı konumdaydı. Konya ise otomobil yedek parça üretiminde dünyanın en büyük tedarikçi şehirleri konumunda. Kentte yüzlerce fabrikada gece gündüz üretim yapılıyor.

manisa-3.webp

Konya'nın dezavantajı ise limanlara olan uzaklığı. Çinli elektrikli otomobil devi BYD tarafından yapılacak yatırımın konumu belli oldu. Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırımla son teknoloji imkanlara sahip bir fabrika kurulacak.

otomobil-4.jpg

1 yıldan daha kısa sürede tamamlanması beklenen fabrikada 12 farklı model üretilecek. Fabrikanın konumu Manisa olarak belirlendi. Söz konusu yatırımın şehir ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağı söyleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi