Konya’ya ikinci heliport

Konya’ya ikinci heliport

İl Sağlık Müdürlüğü hava ambulansı ile Meram Tıp Fakültesi’ne gidecek hastaları en kısa zamanda hastaneye ulaştırmak için Tıp Fakültesi karşısına yeni bir heliport sahası yaptı.

Hastaların hızlı bir şekilde sağlık kuruluşlarına ulaştırılması amacıyla 2009 yılında Konya’da hizmete giren hava ambulansının inip kalkması için Beyhekim Devlet Hastanesi’nin dışında yeni bir heliport sahası daha yapıldı. KOSKİ ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler neticesinde Meram Tıp Fakültesi karşısında yapılan heliportla hava ambulansı stadyuma inmeyecek, böylece acil vakalarda zaman kaybı en aza inecek.
Yeni heliport sahasıyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, KOSKİ’nin kullanmadığı futbol sahasını heliport alanı yaptıklarını söyledi. KOSKİ Genel Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile görüştüklerini ve sahanın aktif olarak kullanılmadığı için kendilerine tahsis edildiğini ifade eden Dr. Hasan Küçükkendirci, “Daha sonra tel örgülerini kaldırıp asfaltladılar. Biz hastalarımızı artık Meram Tıp Fakültesi’ne direk götüreceksek hemen karşısındaki heliport sahasına indiriyoruz. Şuanda aktif olarak kullanıyoruz. Daha önce hava ambulansı stadyuma ve Beyhekim’deki heliport sahasına iniyordu. Buradan da ambulansla hastaneye götürüyorduk. Bu da 15–20 dakika sürüyordu. Böylece hastaya müdahaledeki süreyi kısalttık. Çünkü acil vakalarda 1 dakika bile önemlidir. Birden fazla heliport sahasının olması da Konya için bir kazanım oldu” dedi.
Türkiye’de ilk defa afet durumlarında bütün iletişim kanallarını açık tutacak Komuta Kontrol Aracını Konya’ya kazandırdıklarını da anlatan Küçükkendirci, aracın herhangi bir doğal felakette karşı karşıya kalınan iletişim problemlerini ortadan kaldıracağını ve müdahale imkânını kolaylaştıracağını aktardı. Küçükkendirci, “Araçta uyduyla direk bağlantı sağlayabilecek bir telefon hattı ve yine orada sağlık personelinin takibini sağlayabileceği bilgisayar formatlı sistem söz konusu. Türkiye’nin her yerinde kullanabileceğimiz teferruatlı bir araç” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.